Всесвітній день захисту тварин: як святкують в Україні та світі
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Всесвітній день захисту тварин: як святкують в Україні та світі

Всесвітній день захисту тварин: як святкують в Україні та світі
Джерело:  online.ua

Восени весь світ відзначає декілька цікавих свят, в числі яких Всесвітній день захисту тварин. Це особливе свято для тих, хто присвячує своє життя догляду за тваринами, занепокоєний їх проблемами та піклується про своїх домашніх улюбленців. Гід Онлайн розповідає, коли свято та як святкують цей день в Україні та світі.

Головна мета святкування: привернути увагу до проблем тварин, нагадати людям, що вони несуть відповідальність за братів наших менших. Також це гарна нагода, аби згадати про тварин в Червоній книзі та замислитися про розвиток фауни в Україні. Пам’ятайте, що братам нашим меншим для щастя потрібна ласка та любов, а також улюблені смаколики.

Коли святкують Всесвітній день захисту тварин в Україні 2021

Фото: envato.com

В Україні та всьому світі день захисту чотирилапих святкують щорічно 4 жовтня. Саме цей день був обраний Міжнародним конгресом рівно 90 років тому.

Та й дату обрали не просто так – цей день має цікаву релігійну історію. Якщо зазирнути у католицький календар свят, то на даті 4 жовтня знаходимо День Святого Франциска, саме він за легендами оберігав тварин та навіть вмів з ними спілкуватися.

Франциск Ассізький виступав на захист усіх тварин та закликав людей не шкодити чотирилапим. До речі, вважається, що саме Святий Франциск є засновником екологічної етики – науки, яка відповідає за акуратне ставлення до живих створінь та вивчення цінностей дикої природи.

Всесвітній день захисту тварин - як святкують 

Фото: envato.com

В Німеччині кожне місто святкує День захисту тварин по-своєму. Зазвичай організовують освітні виставки, місцеві притулки влаштовують день відкритих дверей. А в маленькому містечку Лойкритх організовують цікавий інтерактив: спільні медитації тварин та їх власників. Люди разом з їх улюбленцями медитують на свіжому повітрі у парах.

До речі, саме в Німеччині вперше був прийнятий закон, який захищає права тварин. Тут навіть існує окрема професія, яка так і називається: захисник тварин.

Як святкують в Великій Британії

Крупні компанії, маленькі організації та навіть освітні заклади не ігнорують святкування дня захисту тварин. Учні шкіл переодягаються в костюми своїх улюблених тварин, а на уроках розповідають як правильно поводитися з ними.

По всій країні організовують грошові збори, де кожен може залишити невелику суму грошей. Усі зібрані кошти направляються у притулки для тварин.

Як святкують в Турції

Турція – це страна кішечок. Де б ви не були, вас завжди будуть оточувати ці хвостаті друзі. Тому і до дня захисту тварин тут ставляться серйозно. У столиці проходять масштабні майстер-класи по догляду за тваринами, а дітки роблять будки для безпритульних тварин своїми руками.

Всесвітній день захисту тварин - як святкують в Україні

Фото: envato.com

В Україні також активно підтримують святкування Всесвітнього дня захисту тварин. У великих містах проходять святкові заходи, які включають в себе оригінальні шоу, виступи, концертні програми. Також на вулицях міст проходять лекції та майстер-класи, які допомагають українцям дізнатися більше про тварин та догляд за ними.

Пропонуємо цей день провести поруч з домашніми улюбленцями або відправитися у зоопарк. А, можливо, це найкращий день для того, аби завести і собі домашню тварину та поповнити лави вашої сім’ї.

4 жовтня – це день, коли ми маємо не просто відзначити Всесвітній день тварин, а й замислитися про їх проблеми в сучасному світі та про екологічний стан країни в цілому. Україна не залишається осторонь та в цей день показує своїм громадянам через інтерактивні та святкові заходи важливість кожної тварини. Тому не забувайте про братів наших менших та приділіть їм в цей день максимум уваги!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?