З Днем студента 2021: яскраві листівки та найкращі привітання
Категорія
Привітання
Дата публікації

З Днем студента 2021: яскраві листівки та найкращі привітання

З Днем студента 2021: яскраві листівки та найкращі привітання
Джерело:  online.ua

Студентство – це період життя, сповнений духу авантюризму, нових знайомств, безсонних ночей та переживань через сесію. Зовсім скоро українці будуть святкувати Міжнародний день студента та вітати всіх здобувачів знань. Гід Онлайн нагадує, коли День студента святкують в Україні у 2021 році та ділиться оригінальними ідеями святкування та привітаннями.

Коли день студента у 2021 році?

Листівка з Днем студента

Міжнародний День студента святкують 17 листопада. Ця дата була вибрана не просто так. Адже саме 17 листопада 1939 року фашисти арештували більше 1200 учасників чеського Союзу студентів, які намагалися боротися проти фашизму. В цей же день лідерів Союзу було розстріляно, а інші студенти та викладачі були насильно відправлені в концтабори. На честь студентів-патріотів і був виголошений Міжнародний День студента.

В Україні День студента офіційно відзначають 17 листопада. Адже 16 червня 1999 року був виданий Указ Президента, в якому йшлося про встановлення Дня студента саме 17 листопада. Хоча, в Україні святкують День студента двічі – офіційний Міжнародний День студента 17 листопада та неофіційний – 25 січня, в Тетянин день.

За православним календарем 25 січня – це День святої мучениці Тетяни. І саме в цей день, в далекому 1755 році, був відкритий перший університет імператрицею Єлизаветою. Тому і святкують студентський день також 25 січня. А свята Тетяна вважається святою покровителькою всіх студентів.

Як святкують День студента в різних країнах 

  • День студента в США

Студентський день в США проходить в Гарвардському університеті в лютому. В цей день там влаштовують театралізовані вистави, участь в яких беруть лише хлопці. Це пов’язане з тим, що раніше в Гарварді вчилися лише хлопці. Називається ця вистава «Hasty Pudding». Театральна вистава являє собою велику ходу, де студенти, переодягнені в яскраві костюми, проходять вулицями міста. Це наймасштабніший захід до Дня студентства в Америці.

  • День студента в Німеччині

В Німеччині святкують студентський день в День університету. В цей день студентам дають відпочити, відміняють пари, а замість цього організовують концерти, спортивні змагання, вечірки. Кожна група може відсвяткувати цей день разом, запросивши викладачів. Зазвичай, вони виходять на пікніки у парк або відправляються разом на концерт. А от дуже дружні студенти разом відправляються в подорож в сусідні міста.

  • День студента в Португалії 

Португальці також яскраво святкують День студента. Тут він проходить у травні та називається Кейма. У перекладі слово “кейма” означає підпалювання стрічок. У цей день студенти звільняються від навчання, а в центрі міста організовують веселі гуляння, концерти. Студенти організовують велику ходу, тримаючи в руках стрічки. Потім хода зупиняється на стадіоні, де святково підпалюють стрічки.

  • День студента в Англії  

В Англії не прийнято радіти та весело святкувати День студента. Натомість, в цей день вшановують пам’ять студентів, що були страчені фашистами в 1939 році. Локально можуть бути організовані вечірки, а також студенти виїжджають на екскурсії.

Особливих традицій, пов’язаних зі святкуванням Дня студента в Україні немає. Кожен студент може самостійно вирішити, як він святкуватиме цей день.

Як відсвяткувати День студента

Звичайно ж, відсвяткувати День студента краще в компанії своїх одногрупників та викладачів. Можна виїхати на пікнік до лісу, посмажити шашлики.

Якщо у вас в групі навчаються фанати активних ігор, то можна відправитися на базу відпочинку та пограти там в футбол, волейбол, постріляти в тирі чи позмагатися в лазертаг. Можна усім разом сходити в кіно або на виставку сучасного мистецтва.

Привітання з Днем студента - вірші, листівки та побажання своїми словами

 Листівка з Днем студента

Вітаю з Днем студента. Бажаю насолоджуватись кожним днем цієї безтурботної пори. Бажаю, аби сесія завжди була закрита на п’ятірки, викладачі завжди вели цікаві лекції, а дружба з однокурсниками була міцніша за сталь.

***

Бути студентом - це крутезно.
І хочу я побажати,
Щоб складні науки
На «відмінно» всі здавати.

Щоб життя завжди приємно дивувало,
А душа щодня співала,
Сесія не омрачала,
Тільки радість доставляла.

Творчого натхнення
Побажатb ще хочу,
Щоб важкі рішення
Завжди були по плечу!

Листівка з Днем студента

З Днем студента! Нехай вас завжди супроводжують вдача, успіх, енергія, захоплюючі події та цікаві лекції. Звичайно бажаю, аби ці роки минули легко та безтурботно, аби сесія не доставляла перешкод, а на екзамені завжди до рук потрапляв “щасливий квиток”.

***

Вітаю з днем студента!
І хочу побажати,
Щоб тільки на відмінно
Всі іспити здавати,
Найцікавіших лекцій,
Чудових друзів,
Яскравих, радісних емоцій,
Життя в яскравому кольорі!

***

Студентські роки – це період, наповнений авантюризмом, романтикою, легким навчанням та справжньою дружбою. Бажаю, аби весь багаж знань став у нагоді протягом всього життя. А друзі, яких ви знайдете серед однокурсників, залишились з вами на всі майбутні роки.

Листівка з Днем студента

Завжди студентом ти не будеш,
Швидко час пролетить,
Так лови моменти щастя,
І цінуй удачі мить.

В день студента побажаю
Сесії все в строк здавати,
Встигати на дискотеки,
Щоб з друзями танцювати.

Вірним бути в любові і в дружбі,
Пам'ятати, що таке честь.
І привітати з днем студента
Всіх друзів, що поруч є.

***

Усіх студентів вітаємо з Міжнародним Днем студента. Бажаємо, аби в студентському житті буде менше безсонних ночей та більше незабутніх моментів. Гуляйте, поки молоді.

 Листівка з Днем студента

У заліковці буде нехай «відмінно»,
З усіх предметів - «автомат»,
Щоб з вдячністю і особисто
Тебе зустрічав би деканат.

Щоб це життя студента вічно
Було, як найсолодший сон,
І щоб в кінці навчання цього
В руках був червоний диплом!

Вітаємо з Днем студента! Хай навчання дається легко, а зуби не кришаться об граніт науки, іспити здаються легко, а викладачі ставлять лише 100 балів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?