Міжнародний день дякую 2022: головні традиції свята та щирі привітання
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Міжнародний день дякую 2022: головні традиції свята та щирі привітання

Міжнародний день дякую 2022: головні традиції свята та щирі привітання
Джерело:  online.ua

Говорити «дякую» – це прояв ввічливості, вихованості, поваги до оточуючих. Аби нагадувати людям про цінність хороших манер, було започатковане свято – день «дякую», яке відмічається у всьому світі 11 січня. Гід Онлайн розповідає, що означає це свято та як його святкують в Україні, а також підготував щирі привітання з Днем дякую у віршах, картинках та прозі.

Коли відзначається Міжнародний день «дякую»?

В Україні та інших країнах світу день «дякую» щорічно відзначають 11 січня починаючи з 2008 року. З кожним роком все більше країн приєднуються до святкування цього дня згідно з загальноприйнятими традиціями або ж на свій лад.

Так, наприклад, у США свято має назву National Thank You Month і святкується цілий місяць. Варто також відзначити, що вперше слово «дякую» було офіційно згадано у паризькому словнику-розмовнику у 1586 році. Проте у побут воно увійшло лише на початку ХХ сторіччя

Хто придумав день «дякую»?

З Міжнародним днем спасибі 2022 - картинка

Історія походження свята не зовсім зрозуміла. Офіційна версія стверджує, що день «дякую» був започаткований спільним рішенням ООН та ЮНЕСКО. Є також і неофіційна версія, згідно з якою, відмічати цей день запропонував один із великих виробників вітальних листівок.

Як би там не було, а свято успішно увійшло у світову суспільну свідомість, і ось уже в котрий рік активно відмічається у багатьох країнах.

У чому сенс свята - день «дякую»?

Головна ідея дня «дякую» – звернути увагу на важливість ввічливості у нашому повсякденному житті. У цей день потрібно варто бути особливо уважним до близьких і дорогих людей, адже привід для подяки можна знайти у будь-якій ситуації. Це свято спонукає задуматися, наскільки часто ви дякуєте за всю ту доброту та турботу, яку проявляють до вас рідні та друзі.

Міжнародний день «дякую» був створений для того, щоб закріпити та поширити у суспільстві ідею ввічливого ставлення до оточуючих. Окрім цього, він має на меті ще й турботу про психічне здоров’я людей. Адже згідно з дослідженнями психологів, прості слова вдячності позитивно відображаються на самопочутті, фізичному здоров’ї, емоційному стані людини та допомагають швидше впоратися зі стресовими ситуаціями.

Щоб долучитися до святкування Міжнародного дня «дякую», достатньо висловлювати у цей день подяку оточуючим людям – батькам, родичам, друзям, знайомим, колегам по роботі, а також робити більше добрих вчинків. Ні в якому разі не забувайте про тих, кому потрібна допомога, надавши яку, ви отримаєте щире «дякую»!

Як відзначають день «дякую» в Україні?

З Днем спасибі - привітання-листівка

В Україні день «дякую» – свято досить молоде і ще не встигло як слідує «прижитися». Тим не менше, воно вже вкоренилося в нашому суспільстві. Традиційно, у цей день у великих містах влаштовують освітні акції, конкурси та інші розважальні заходи. В освітніх закладах проводять відкриті уроки, на яких розповідається про важливість вираження подяки, правила етику та гарні манери.

Основною ж традицією даного свята є вираження вдячності через слова. Окрім усної подяки, ви можете написати листівку родичам чи друзям зі словами подяки за взаємодопомогу та взаємодовіру, або ж скористатися СМС-повідомленнями. Також у Міжнародний день «дякую» прийнято проводити благодійні акції, на яких збираються кошти для нужденних людей.

Привітання з Днем дякую 2022

З Міжнародним днем спасибі - листівка

У цей чудовий день давайте подякуємо всіх, хто проявляв до нас теплоту, турботу та добро. Всім, хто дарував нам посмішку, навіть коли нам було сумно та тяжко на душі. Давайте виразимо подяку нашим рідним, близьким, друзям та колегам, та побажаємо їм всього самого найкращого.

***

"Спасибі" - слово непросте,
Його всім потрібно говорити,
Бо вдячність нам допомагає
Щасливо і спокійно жити.
Дякувати іншим не забувайте,
Щоб більше доля вам дала,
Любов, добро і розуміння
Вона щоб всім вам принесла.
Сказати "дякую" зовсім нескладно,
А скільки в слові тому тепла,
З ним всі образи і негоди
Згорають відразу і дотла.

Картинки з Днем дякую

«Дякую» – це магічно слово, яке нам потрібно говорити оточуючим якомога частіше, адже подяка допомагає людині стати добрішою та налагодити гармонію зі всесвітом. Не забувайте дякувати людям навіть за самі дрібні добрі вчинки, адже ніхто не відміняв «ефект бумерангу» і колись ви теж почуєте заповітне «дякую».

***

Дякую скажи, не мовчи.
Адже це від серця ключі,
Дякую скажи, не груби,
І весь світ стане добрішим.
Дякую слово говори,
В світі стане більше любові,
Більше в світі стане добра,
Слову дякую "УРА!"

Привітання з Днем дякую - картинка

У світі немає нічого простішого, ніж сказати іншій людині «дякую». У цьому слові усього сім літер, але скільки доброти воно у собі несе! Саме тому, у Міжнародний день «спасибі» хочемо вам побажати море подяки від колег та друзів, рідних та знайомих. І нехай у вас ніколи не вичерпається бажання дякувати життю, сім'ї та собі за все, що маєте, а також за все, що у вас буде!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?