Як підготувати дитину до блекауту: поради та лайфхаки для батьків
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як підготувати дитину до блекауту: поради та лайфхаки для батьків

Як підготувати дитину до блекауту: поради та лайфхаки для батьків
Джерело:  online.ua

Діти більш сприйнятливі до потрясінь та незгод, ніж дорослі. Стосується це й блекаутів, якими росіяни намагаються нас зламати та схилити до капітуляції.

Гід онлайн зібрав добірку порад та лайфхаків, які допоможуть батькам заспокоїти малечу та разом пережити темні часи.

Моральна підготовка дитини до можливого блекауту

Фото — freepik.com

Вкрай важливо, щоб батьки чесно і правдиво пояснили дитині ситуацію. Адже малюк ще не здатен у повній мірі зрозуміти, що коїться навколо, чому спрацьовує сирена повітряної тривоги, чути вибухи, а після цього зникає світло та опалення.

Потрібно розказати, що лякатись не слід, обмеження тимчасові, світло вимикається в результаті поломки обладнання, але наші аварійники роблять все можливе, щоб його якомога швидше повернути.

Можна також зазначити, що за цими аваріями стоять росіяни, які хочуть нас скривдити та ускладнити наше життя. Проте розповідати дітям занадто страхітливі подробиці про російську агресію все ж не варто – це може зашкодити їхній психіці.

А ще слід заздалегідь обговорити з дитиною порядок дій при вимкненні світла. Так, наприклад, потрібно розказати, де знаходяться важливі предмети (свічки, ліхтарик, світильники) та теплий одяг, як вимкнути електроприлади з мережі, куди телефонувати при виникненні аварійних ситуацій, тощо.

Освітлення дитячої кімнати

Діти бояться темряви, тому слід заздалегідь запастися автономними освітлювальними приладами. Оригінальним рішенням буде придбати світильник з проектором зоряного неба, який створить казкову атмосферу у дитячій кімнаті. Працює такий прилад від звичайних пальчикових батарейок.

А ще існують світильники, що імітують полум’я. Звісно, зігрітися такий світильник не допоможе, але створить ефект каміну в кімнаті. З давніх давен відомо, що споглядання на вогонь заспокоює і дає змогу розслабитися.

Ще один варіант – гірлянди, що також працюють від батарейок. Вони допоможуть створити передноворічний настрій, а розміщення таких гірлянд по периметру кімнати допоможе дитині краще орієнтуватися, наприклад, знайти двері, шафу з речами, іграшки, тощо.

Як допомогти малюку зігрітися під час блекауту?

Окрім відсутності світла, під час блекауту можливе відключення опалення, а скористатися обігрівачем, що працює від електромережі, не вийде. На допомогу прийде одяг з підігрівом. Це може бути піжама, рукавички, жилет, домашні капці чи навіть нижня білизна.

Працює такий одяг завдяки вбудованим інфрачервоним випромінювачам. Ці випромінювачі перетворюють струм, що подається від акумулятора, в інфрачервоні хвилі, які зігрівають поверхню тіла та покращують кровообіг. Водночас щільна тканина не дозволяє теплу виходити на зовні.

Дана технологія цілком безпечна, тому переживати, що одяг з ІЧ-підігрівом якось зашкодить малечі, не варто. Єдиним мінусом цього одягу можна назвати доволі високу ціну, тому можна скористатись більш бюджетним варіантом – придбати комплект термобілизни.

Термобілизна, всупереч розповсюдженій думці, не зігріває – її задача полягає у відведенні вологи від шкіри за рахунок особливої структури тканини та її щільності. Це не дозволяє організму переохолоджуватися. Підбирати термобілизну краще з натуральних тканин, наприклад, бавовни – вона не викликатиме алергічних реакцій на дитячій шкірі.

Ну а щоб малюк міг зігрітися під час сну, варто придбати спальник. Існує багато різновидів дитячих спальників, які відрізняються за розмірами (є моделі як для немовлят, так і для підлітків), матеріалом та кольором.

Дитячий спальний мішок може бути зроблений у формі мультяшного героя, тваринки, чи, наприклад, ракети.

Для зігріву дитячої постілі вночі можна скористатися й ковдрою з підігрівом. Така ковдра оснащена вбудованим акумулятором, який підтримує задану температуру протягом всієї ночі. Підзаряджається акумулятор від павербанку.

Казки на ніч для дітей під час блекауту

Фото — freepik.com

Заспокоїти малюка перед сном та зняти тривогу допоможе читання казок. Звісно, перевагу краще надавати звичайним книжкам, адже електронний пристрій потребуватиме постійної підзарядки.

А от вирішити проблему з відсутністю освітлення допоможе світлова LED-панель для книг. Така панель схожа на прищіпку та кріпиться на сторінку.

Панель має вбудовану тонку лінзу зі світлодіодами, яка рівномірно розподіляє світло по всій сторінці, не псуючи при цьому зір. Працює даний пристрій від батарейок. Одного комплекту вистачить на 50 годин безперервного читання.

Якщо ж ви вирішили використовувати електронну книгу, слід заздалегідь завантажити відповідну літературу на пристрій.

Існують навіть дитячі казки з «заспокійливим ефектом», як, наприклад, «Принцеса на горошині» К. Андерсена, «Ледача подушка» В. Сухомлинського чи «Бременські музиканти» братів Грімм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?