Медики визначили першу ознаку зараження штамом Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

Медики визначили першу ознаку зараження штамом Омікрон

Медики визначили першу ознаку зараження штамом Омікрон
Джерело:  online.ua

За словами медиків з ЮАР, де вперше виявили штам коронавірусної інфекції "Омікрон", першою ознакою зараження є навіть не кашель, а помітна зміна голосу.

Джерело: Daily Star

Перші симптоми штаму "Омікрон" 

За словами медиків, після попадання штаму Омікрон до організму у людини раптово садиться голос, виникає хрипота.

При цьому зміни у голосі виникають безболісно і супроводжуются першінням у горлі.

Генеральний директор найбільшої страхової компанії у ЮАР Райан Роач повідомив, що саме першіння у горлі виникає раніше, ніж всі інші симптоми.

Серед ранніх ознак також можна врахувати закладенність носу, болі у попереку і частий сухий кашель.

Між тим, спеціалісти з США, ЮАР та Великої Британїї захворювання також викликає головний біль, втому, ломоту у кістках, вночі хворі можуть сильно потіти.

Фото - Pixabay.com

Британські лікарі зазначають, що новий штам не настільки небезпечний, як ті, що фіксувалися раніше. Дослідження продемонстрували, що ризик госпіталізації в цьому випадку нижчий практично на 70%, якщо порівнювати його з випадками зараження Дельтою. Завдяки вакцинації цей показник поступово збільшується до позначки 75%.

Загроза штаму "Омікрон"

Основних ознак нового варіанту Omicron небагато, та останні дослідження зараховують до таких безпричинну хрипоту в голосі та шкірний висип.

Одним із поширених симптомів COVID-19, про який багато хто не чули, є висипання на шкірі пальців рук і ніг, які варто розглядати як «четверту ключову ознаку» інфекції. Такими є результати дослідження симптомів з боку вчених з Т. Х. Chan School of Public Health Гарвардського університету та Королівського коледжу Лондона.

Науковці проводили дослідження в співпраці з науковою компанією ZOE. Про згадані ознаки пацієнти повідомляли в спеціальному застосунку ZOE COVID Study.

Висипання описують як червоні та фіолетові горбки на пальцях кінцівок, які можуть спричиняти біль. Ці шишки зазвичай не сверблять і частіше зустрічаються в молоді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?