В МЗС Італії назвали єдиний варіант завершення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС Італії назвали єдиний варіант завершення війни в Україні

В МЗС Італії назвали єдиний варіант завершення війни в Україні
Джерело:  online.ua

За словами керівника МЗС Італії Луїджі Ді Майо війна в Україні має завершитись шляхом переговорів, але Кремль не бажає вирішувати конфлікт дипломатичним шляхом.

Джерело:   Corriere della Sera

Італія виступає за припинення війни в Україні шляхом переговорів 

Дипломатія діє, але всі спроби посередництва провалилися через Путіна. Зеленський неодноразово демонстрував ознаки відкритості, які Путін завжди відкидав. Шлях - дипломатичне рішення, але перемир'я може бути досягнуте лише в тому випадку, якщо російська армія припинить бомбардувати мирне населення України, - зазначив Ді Майо. 

За словами очільника МЗС Італії, Україна має суверенне право на самозахист та потребує підтримки з боку усього цивілізованого світу.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Ді Майо також додав, що уряд Італії продовжує підтримувати контакти з Кремлем, сподіваючись на дипломатичне вирішення конфлікту в Україні.

Між тим представники Міноборони Великої Британії зазначають, що Кремль сподівається до осені цього року провести так званий референдум щодо приєднання Херсонської області до складу РФ.

За словами представників британської розвідки, Кремль, ймовірно, іддає пріоритет псевдоконституційному голосуванню в спробі узаконити свій контроль над регіоном.

У відомстві припустили, що арешт обраного мера Херсона, який стався 28 Червня, є спробою придушити опір окупації.

Однак на окупованих територіях триває широкомасштабний збройний і мирний опір. Херсонська область є регіоном, який найбільш повно зазнав нової російської окупації з лютого, - підкреслюють в Міноборони Великої Британії.

У британській розвідці заявили, що пріоритетною метою політики Росії є пошук Конституційного рішення для окупації.

Цілком ймовірно, що вона буде готова підтасувати результати голосування, щоб домогтися прийнятного результату, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?