Ізраїль готовий надати Україні "військові речі" – ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль готовий надати Україні "військові речі" – ЗМІ

Ізраїль готовий надати Україні "військові речі" – ЗМІ
Джерело:  online.ua

Ізраїльський лідер Біньямін Нетаньягу під час переговорів з главою Франції Еммануелем Макроном підтвердив, що готовий відправити в Україну "військові речі", однак не хоче зайти занадто далеко, щоб не спровокувати російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: Times of Israel

Ізраїль може почати передавати Україні військову допомогу

Щодо України, Нетаньягу висловив готовність відправити до Києва "військові речі", за словами чиновника, обізнаного з перебігом розмови. При цьому він підкреслив, що не може зайти надто далеко, щоб не спровокувати Росію, - розповідвають журналісти.

Варто звернути увагу на те, що в офісі прем'єра Ізраїлю наразі відмовляються коментувати цю розмову.

Під час брифінгу з представниками ЗМІ Нетаньягу лише заявив: "Я пояснив нашу політику. Він (Макрон - ред.) добре знає це питання".

Також, зазначається, що ізраїльський лідер не говорив про заплановану поїздку глави МЗС країни Елі Коена до України.

Згідно з даними редакції видання, Нетаньягу заявив президенту Франції, що "ще занадто рано думати про посередництво".

Він також наголосив, що не буде просувати свою роль посередника між Москвою та Києвом, поки команди Зеленського, Путіна та Байдена не попросять його про це.

Що відомо про допомогу Ізраїлю Україні

Нещодавно Нетаньягу офіційно підтвердив, що розглядає питання щодо надання Україні військової допомоги, насамперед йдеться ізраїльську систему ППО "Залізний купол".

Як вдалося дізнатися журналістам, у грудні 2022 року прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу та український лідер Володимир Зеленський провели перемовини щодо зміни позиції України в ООН стосовно резолюції щодо палестинських територій в обмін на ППО.

Окрім того, 28-29 січня невідомі безпілотники завдали ударів по військових об'єктах в Ірані, союзнику РФ який постачає бойові безпілотники російській армії. Іноземні журналісти стверджують, що напад організував Ізраїль, який не коментує це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?