Експерт пояснив зникнення ПВК "Вагнер" з театру бойових дій на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт пояснив зникнення ПВК "Вагнер" з театру бойових дій на Донбасі

Експерт пояснив зникнення ПВК "Вагнер" з театру бойових дій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Юрій Федоров звертає увагу на те, що приватна військова компанія "Вагнер", яку очолює російський олігарх Євгеній Пригожин, суттєво зменшила свою активність на Донбасі. За його словами, Кремль вирішив перекинути "вагнерівців" у Запорізьку область на тлі конфліктів "кухаря Путіна" з Мінооборони РФ та російськими генералами.

Джерело: "24 Канал"

Чому "вагнерівців" перекинули у Запорізьку область

Вагнерівці зазнали великих втрат під час штурмів Соледара й багатотижневого штурму Бахмута. Те, що від них залишилося, перекинули на інші частини фронту. Їх там використають як передовий загін штурмовиків, який зазнає найбільших втрат, – зазначає військовий експерт.

Як стверджує Юрій Федоров, головна причина того, що команді Володимира Путіна не шкода "вагнерівців", цілком зрозуміла.

Пригожин доволі часто публічно критикував російських генералів, які згруповані навколо Герасимова й Шойгу.

Офіційна Москва вирішила у свій спосіб поставити на місце "кухаря Путіна".

Його відсунули від основного напрямку військових дій. Замість "вагнерівців" прийшли повітряно-десантні війська. Те, що залишилося від вагнерівців, штурмуватиме у напрямку до Оріхова, Гуляйполя, – зазначає Федоров.

Генштаб РФ розглядає Пригожина як конкурента

Російський генералітет справді розглядає Пригожина як небезпечного конкурента, адже у нього були тісні зв'язки з Кремлем й особисто з російським диктатором.

Таких людей в Росії дуже не люблять. Їх відсовують якомога далі. Якщо "Вагнер" зазнає більше втрат, то спокійніше себе почуватиме генерал Герасимов. Думаю, що коли Пригожину пощастить, то його відправлять в Африку, де він командуватиме найманцями. Якщо не пощастить, то може набагато сумніше скластися його життя, – пояснює Федоров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?