Поплічник Путіна патріарх Кирило був шпигуном та агентом КДБ у Швейцарії — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Поплічник Путіна патріарх Кирило був шпигуном та агентом КДБ у Швейцарії — ЗМІ

Поплічник Путіна патріарх Кирило був шпигуном та агентом КДБ у Швейцарії — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Поплічник диктатора Володимира Путіна та очільник "Російської православної церкви" патріарх Кирило, який публічно підтримує війну Росії проти України, у 1970-х роках був шпигуном та агентом КДБ у Швейцарії. Він шпигував на користь Радянського Союзу. 

Джерело: Le Matin Dimanche і SonntagsZeitung

Іноземні журналісти розкрили таємниці минулого глави РПЦ Кирила

Про те, що прокремлівський партіарх був шпигуном у Швейцарії, журналісти дізналися, ознайомившись із розсекреченими архівами.

Вони дійшли висновку, що скандальний очільник "Російської православної церкви" працював на КДБ і здійснював розвідувальну діяльність у 1970-ті роки.

Кирило займався шпигунством, працюючи в Женеві як офіційний представник Московського патріархату при Всесвітній раді церков (ВСЦ). Місія Кирила, кодове ім'я якого було "Михайлів", полягала також у тому, щоб впливати на Раду, щільно інфільтровану у 1970-х та 1980-х роках радянськими агентами, - йдеться в матеріалі іноземних журналістів.

Що цікаво, Російська православна церква не захотіла коментувати розслідування ЗМІ про шпигунську діяльність Кирила в Женеві, а у ВРЦ продовжують запевняти, що у них немає "жодної інформації", яка могла б підтвердити висновки журналістів.

Що відомо про скандальні заяви патріарха Кирила про Україну та війну

Не можна також не згадати про те, що нещодавно патріарх Кирило цинічно брехав, що російські солдати в Україні нібито захищають Росію, і "керуються внутрішнім моральним почуттям, заснованим на православній вірі".

Окрім того, він виступива із промовою в храмі збройних сил Російської Федерації, розхвалюючи молодих росіян, які стають до лав армії і йдуть вбивати українців.

Ба більше, 21 вересня на тлі оголошення Путіним часткової мобілізації патріарх "РПЦ" Кирило закликав росіян не вважати українців ворогами, однак все одно йти вбивати мирних людей.

Ми знаємо, яка небезпека нависла над українським народом, який намагаються переформатувати, з частини святої єдиної Русі зробити державою, противною цій Русі, ворожою по відношенню до Росії... Дуже важливо, щоб у наших серцях не виникало цього почуття, що там ворог, — цинічно заявив тоді російський патріарх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?