Компанії Оксани Марченко фінансували МВС РФ та Росгвардію
Категорія
Україна
Дата публікації

Компанії Оксани Марченко фінансували МВС РФ та Росгвардію

Компанії Оксани Марченко фінансували МВС РФ та Росгвардію
Джерело:  online.ua

Компанії Оксани Марченко, дружини підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, причетні до схеми підпільного фінансування Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму.

Джерело: СБУ

Марченко фінансувала Росгвардію в Криму

СБУ ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань до організації якої причетна Оксана Марченко.

Саме вона є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму.

Правоохоронці встановили, що ці компанії платили росіянам нібито за «охорону нерухомості Медведчука» на території півострова.

Також компанії Марченко регулярно поповнювали російський бюджет у вигляді сплати «податків і зборів».

СБУ встановила, що загальна сума платежів на користь країни-агресора становить більше ніж 50 млн у гривневому еквіваленті.

Для реалізації цієї схеми Марченко зареєструвала в Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів.

Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Потім «кримська» фірма підписала відповідні «охоронні» угоди зі структурами росгвардії та мвс рф.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет росіян.

СБУ оголосила підозру Оксані Марченко

СБУ провела 11 обшуків на об’єктах нерухомості дружини Медведчука, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів.

Слідчі повідомили Оксані Марченко та начальниці фірми у Криму про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру керівникам трьох київських компаній, причетних до схеми, їм загрожує покарання до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?