Путін вирішив призвати в армію ще майже 150 тисяч росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вирішив призвати в армію ще майже 150 тисяч росіян

Путін вирішив призвати в армію ще майже 150 тисяч росіян
Джерело:  online.ua

Володимир Путін, президент Російської Федерації, підписав указ про проведення весняного призову на військову службу. Відповідно до указу, з 1 квітня по 15 липня на службу в армію буде призвано 147 тисяч громадян РФ.

Джерело: указ диктатора

Путін призває в армію ще майже 150 тисяч росіян

Здійснити з 1 квітня по 15 липня 2023 року призов на військову службу громадян Російської Федерації у віці від 18 до 27 років, які не перебувають у запасі і підлягають призову на військову службу, у кількості 147 тисяч осіб, - йдеться в указі.

Згідно зі звітом, восени 2022 року в Росії було призвано на військову службу 120 тисяч осіб, а навесні 2022 року - 134,5 тисяч осіб. В останні роки кожен заклик у середньому торкався близько 130 тисяч громадян Росії.

Призив до армії погіршує економіку РФ

Видання наголошує, що збільшення армії посилює нестачу робочої сили, оскільки війна проти України потребує сотні тисяч працівників з інших секторів економіки.

Також на економіку вплинуло те, що сотні тисяч росіян призовного віку втекли з країни після того, як Путін оголосив про мобілізацію у вересні 2022 року.

Наразі демографічний спад в РФ вказує на те, що населення працездатного віку може скоротитися на 6,5% протягом наступного десятиліття.

Призов на військову службу та наймання контрактників, у поєднанні з відтоком росіян із країни, призвели до зменшення чоловічої робочої сили та дефіциту в багатьох галузях, — пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?