Міжнародний форум «Партнерство Парламенту, Уряду та громадянського суспільства – для виконання національного плану дій «Жінки, мир, безпека»
Категория
Пресс-релизы
Дата публикации

Міжнародний форум «Партнерство Парламенту, Уряду та громадянського суспільства – для виконання національного плану дій «Жінки, мир, безпека»

Міжнародний форум «Партнерство Парламенту, Уряду та громадянського суспільства –  для виконання національного плану дій «Жінки, мир, безпека»
Источник:  online.ua

15 Вересня 2016 року, 9:30 - 17:00,
Верховна Рада України, вул. М. Грушевського, 5


У лютому 2016 року Уряд України затвердив Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325

«Жінки, мир, безпека»

на період до 2020 року. Метою прийняття Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» є забезпечення стабільного миру та розв’язання конфліктів, сприяння активізації участі жінок у миротворчих процесах, забезпечення захисту жінок та дівчат, які постраждали внаслідок конфлікту, а також запобігання та протидія ґендерно зумовленому насильству.


До участі у форумі запрошуються Народні депутати, депутати Народних зборів республіки Сербії, представники Уряду, міжнародних та громадських організацій та ЗМІ. На форумі будуть обговорюватися і визначатися шляхи удосконалення координації дій, парламентського контролю та законодавчих механізмів задля ефективного впровадження НПД 1325 в трьох ключових сферах:


1.Участь жінок у вирішенні конфлікту та миротворчих процесах
2.Захист прав жінок та дівчат, постраждалих внаслідок збройного конфлікту
3.Запобігання та протидія ґендерно зумовленому насильству в умовах збройного конфлікту.


Серед спікерів та учасників міжнародного форуму:


Ірина Геращенко

, перший Віце-спікер Верховної ради України


Іванна Климпуш-Цинцадзе

, Віце-Прем’єр міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції


Мартін Хаґстрьом

, Посол Швеції в Україні


Вайдотас Верба

, Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні


Народні депутати України:
Олена Кондратюк, Борис Тарасюк, Олена Масоріна, Ірина Фріз, Ірина Суслова, Олена Сотник, Ірина Луценко.


Представники Міноборони, Мінсоцполітики, МВС, МінТОТ, МЗС та громадських організацій виступлять з доповідями та візьмуть участь у обговоренні.


Форум ініційований спільно Верховною Радою України (МФО «Рівні можливості», Підкомітет з питань гендерної рівності та недискримінації Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, Комітет з питань безпеки та оборони), Національним Демократичним Інститутом – у співпраці з ООН жінки, Посольством Швеції в Україні, ОБСЄ та ФН ООН.


З питань акредитації звертатися до Секретаріату МФО за телефонами:


Софія Олійник (097) 6688007, Мілена Горячковська (050) 3101364.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?