24 серпня у День Незалежності України пройде традиційний «Забіг у вишиванках»
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

24 серпня у День Незалежності України пройде традиційний «Забіг у вишиванках»

24 серпня у День Незалежності України пройде традиційний «Забіг у вишиванках»
Джерело:  online.ua

24 серпня на Русанівській набережній о 9:00 відбудеться найголовніша патріотична бігова подія країни – «Забіг у вишиванках», приурочена до святкування Дня Незалежності України. Четвертий рік поспіль завдяки організаторам проекту ГО «Федерації любителів спорту», а також ідейного натхненника і майстра спорту з легкої атлетики міжнародного класу Олександра Кузіна в цей день традиційно пробіжить не тільки Київ, а й інші українські міста – Одеса, Миколаїв, Рівне, Херсон, Нова Каховка, Чернігів та Суми. Як і в минулому році, до цього бігового дійства також приєднаються численні українські діаспори з усього світу – Нью-Йорка, Вашингтону, Дубаї та Лісабону.

«Забіг у вишиванках» – яскраве, патріотичне, сімейне свято, яке об'єднає українців в цей особливий день на всіх континентах. Головними атрибутами забігу, що символізують свободу і незалежність нашої країни стануть найкрасивіші національні вишиванки, в яких учасники подолають обрану дистанцію. Діти до 6 років пробіжать 100 м, діти від 7 до 10 років – 500 м, дорослі – 5, 10 км. Всі бажаючі також зможуть взяти участь у благодійному забігу на 1 км. Усі зібрані кошти підуть на допомогу бійцям АТО у Київському міському клінічному госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни.

Заплановано понад 20 000 учасників з усієї України, а також за її межами.

Останні 2 роки організатором забігу є ГО «Федерація любителів спорту», місією якої –об'єднати і залучити до таких спортивних подій, як можна більше українців, щоб виховати сильну і здорову націю.

В рамках підготовки до старту на «Забігу у вишиванках» з 9 липня по 20 серпня запланована серія бігових тренувань під керівництвом Олександра Кузіна. Приєднатися зможуть всі бажаючі. Тренування пройдуть на Русанівській набережній. Вхід вільний.

Зареєструватися на забіг, а також ознайомитися з більш детальною інформацією та розкладом тренувань можна за посиланням: http://vyshyvanka-kyiv.timingevents.com/.

У день забігу всіх учасників, а також їхніх дітей чекатимуть численні сюрпризи і подарунки: фестиваль морозива, дегустація українських національних страв, веселий флешмоб, найбільша виставка вишиванок в Україні, а також дитячі ігрові зони.

План:

- Відкриття стартового містечка

- Дитяча розминка

- Старти дитячих забігів на 100 і 500 м

- Благодійний старт на 1 км

- Розминка

- Загальний старт на 5 і 10 км

- Нагородження переможців

- Лотерея зі стартовими номерами всіх учасників змагання

Більш детальна інформація про «Забіг у вишиванках» за посиланням: http://vyshyvanka.club/

Online.ua є медіа партнером заходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?