Відбулися перші матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Відбулися перші матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Відбулися перші матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
Джерело:  stakers.com

13-го і 14-го лютого відбулися перші матчі в рамках 1/8 Ліги чемпіонів: Базель — Манчестер Сіті, Ювентус — Тоттенхем Хотспур, Реал Мадрид — ПСЖ і Порту — Ліверпуль. Гонсало Ігуаїн та Ілкай Гюндоган відзначилися дублями у перший день, на другий Садіо Мане порадував фанатів хет-триком, а Кріштіану Роналду оформив дубль.

У матчі 13-го лютого туринський Ювентус забезпечив собі ранню перевагу: Гонсало Ігуаїн вивів свою команду вперед на 2-й хвилині матчу, а потім закріпив успіх, реалізувавши пенальті на 9-й хвилині. В середині першого тайму Тоттенхем перейшов у напад, на 35-й хвилині Гаррі Кейну вдалося обійти Джанлуїджі Буффона і відправити м'яч у порожні ворота. Ювентус мав відмінний шанс збільшити відрив від суперника в рахунку, але цього разу Ігуаїн не зміг забити з 11-метрової позначки (45'+2). У другому таймі Крістіан Еріксен майстерно пробив штрафний і зрівняв рахунок, Буффон не вгадав напрямок удару. 2:2 (2: 1) — непоганий результат для Тоттенхема напередодні матчу-відповіді 7-го березня на Уемблі.

У той же вечір Манчестер Сіті практично забезпечив собі місце у чвертьфіналі, обігравши в гостях Базель — 0:4 (0:3). Ілкай Гюндоган відкрив рахунок на 14-й хвилині, незабаром у ворота господарів потрапили ще два голи у виконанні Бернарду Сілва (18') та Серхіо Агуеро (23'). Лідери англійської Прем'єр ліги не залишали Базелю шансів для атаки, перехоплюючи м'яч і відтісняючи швейцарців до власного штрафного. Останній гол у цьому матчі забив Ілкай Гюндоган на 53-й хвилині, після чого Базель організував кілька небезпечних моментів біля воріт Едерсона Мораеса, але жоден з них не привів до змін у рахунку. Детальну статистику цієї зустрічі і інших матчів Ліги чемпіонів можна знайти на Stakers.com. Другий матч команди проведуть також 7-го березня.

Ще один англійський клуб здобув перемогу з розгромним рахунком 14-го лютого: Ліверпуль у гостях обіграв Порту 0:5 (0:2). Парад голів почав нападник Садіо Мане на 25-й хвилині, Мохамед Салах подвоїв рахунок на 29-й. У другому таймі Мане відзначився двічі (53 'і 85'), крім того гол у ворота Жозе де Са забив Роберто Фірміно (69'). Команда під керівництвом Юргена Клоппа зробила впевнений крок у бік 1/4 фіналу, а Порту опинився в скрутному становищі.

Одночасно з матчем у Порту почалася зустріч двох топ-клубів Реала і ПСЖ в Мадриді. Адрієн Рабіо на 33-й хвилині забив єдиний гол парижан, Кріштіану Роналду відповів дублем (45' і 83'), Марсело став автором третього гола (86'), збільшивши різницю в рахунку до двох м'ячів на користь господарів. Легендарна трійка нападників ПСЖ — Мбаппе, Кавані і Неймар — брала участь в організації небезпечних моментів біля воріт Наваса, але голів у їх виконанні так і не було. Вигравши з рахунком 3:1 (1:1), Реал забезпечив собі вагому перевагу перед другим матчем. Поєдинок у Парижі стане вирішальним: ПСЖ докладе всіх зусиль, щоб вийти до чвертьфіналу. Матчі у відповідь Ліверпуль — Порту і ПСЖ — Реал Мадрид пройдуть 6-го березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?