Нік Вуйчич допоможе зробити українську школу безпечною
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Нік Вуйчич допоможе зробити українську школу безпечною

Нік Вуйчич допоможе зробити українську школу безпечною
Джерело:  online.ua

29 березня 2018 року у Київському палаці дітей та юнацтва відбудеться зустріч Ніка Вуйчича із школярами, вчителями, психологами. Тема зустрічі – буллінг у школах.

Буллінг  (від англ. Bully - хуліган, забіяка, насильник) – психологічний терор, побиття, цькування однієї людини іншою. Дії менш радикальні – обзивання, непристойні жарти, плітки – називають моббінгом. Основні їх ознаки: нерівність сил агресора і жертви.

         Нік Вуйчич народився без рук та ніг, тому в школі він пережив цькування та знущання з боку однолітків. У своїй книзі «Життя без обмежень» Нік пише: «Жорстокі діти називали мене почварою і не хотіли спілкуватися зі мною. Я хотів, щоб зі мною дружили, але цього не відбувалося. Я був пригнічений та нещасний, не бачив сенсу жити… Але я помилявся. Я хочу показати шлях по той бік горя, де ви станете сильнішими, наполегливішими, сповненими бажання змінити власне життя так, як ви навіть і не мріяли».

         Згідно доповіді департаменту освіти США, одна дитина з чотирьох у віці від 12 до 18 років була жертвою буллінгу за останній шкільний рік. В Україні, згідно дослідження, проведеного для UNICEF, з буллінгом зіткнулися  89% школярів.

Останнім часом цькування у школах прийняло нові, більш жорсткі форми, і страждають від нього, перш за все, діти, які вважаються групою «не такими».  Все частіше буллінг в реальному житті виростає з кібербулінгу: злісні повідомлення, погрози, витік якоїсь інформації в мережу і подальший шантаж. Дослідження агентства McAfee показало, що випадки кібербулінгу зросли втроє за останній рік.

Реформа освіти в Україні націлена на те, аби перетворити школу на безпечний простір, де немає насильства і цькування, створити атмосферу довіри і взаємоповаги. Школа – це місце, де має розкритись талант кожної дитини. Необхідно допомогти дітям розвинути самоповагу і впевненість у собі за рахунок власних успіхів і досягнень, а не через приниження інших. Тому сьогодні для України надзвичайно важливим є процес підготовки школярів, їхніх батьків та вчителів до протистояння проявам буллінгу у школах, а також до зустрічі з дітьми з особливими потребами, які частіше за інших потрапляють в зону ризику підліткового буллінгу.

Свого часу Нік був першою дитиною з особливими потребами в Австралії, яка почала навчатися у звичайній школі. Він на власному досвіді пройшов через образи і знущання своїх однолітків. Тому вже багато років Нік займається проблемою буллінга в школах і має багаторічний досвід проведення заходів для підлітків, на яких навчає здоровим комунікацій між людьми.

      29 березня 2018 року Нік Вуйчич проведе у Києві навчально-мотиваційний захід для школярів та їхніх вихователів, зокрема вчителів, методистів, психологів та батьків за таким розкладом:

9:30- прес-конференція в готелі Fairmont ( вул. Набережно-Хрещатицька, 1)

13.00 - зустріч зі школярами-підлітками (Київський будинок дітей та юнацтва, вул. Івана Мазепи, 13). Тема: «Як знайти друзів і як їх утримати»

15:00 - зустріч з вчителями, методистами, психологами та батьками. (Київський будинок дітей та юнацтва, вул. Івана Мазепи, 13). Тема: «Безпечна школа: як навчити підлітків дружити»

Організацією приїзду Ніка Вуйчича в Україну займається його офіційний представник – коммунікаційне агентство Key Strategy, за підтримки Міністерства освіти і науки України, КМДА та телеканалу «1+1».

         За деталями телефонуйте +380673636364 (Мар’яна)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?