Зламався iPhone: що варто (і не варто) робити перед ремонтом
Категория
Пресс-релизы
Дата публикации

Зламався iPhone: що варто (і не варто) робити перед ремонтом

Зламався iPhone: що варто (і не варто) робити перед ремонтом
Источник:  online.ua

Усі вироби Apple надзвичайно зручні, стильні та функціональні. Але, на жаль, навіть вони не витримують падіння з висоти росту людини чи тривалого занурення у рідину. Перше, що відчуваєш в такій ситуації − шок. А це − поганий радник. Статистика сервісних центрів свідчить, що неправильні дії власника електронного пристрою одразу після виявлення несправності піднімають ціну ремонту в 3,5 раза.

Щоб дізнатись, як цього уникнути, та як саме варто діяти в критичній ситуації, ми вирішили звернутись до професіоналів. За порадою ми прийшли в єдиний авторизований сервісний центр по ремонту Apple в Харкові. В компанію Reanimator. Ось, що ми дізнались.

Що робити, якщо смартфон потрапив в рідину

Сучасні моделі епловських смартфонів досить надійно захищені від потрапляння вологи. Але це позбавляє вас від права використання заводської гарантії. На корпусі смартфону є індикатори, які міняють колір у разі потрапляння рідини. Не хвилюйтесь, ви небагато втратите. Заводська гарантія Apple мало що покриває.

Ні в якому разі не застосовуйте нагрівальні пристрої. Не кладіть смартфон поруч із джерелами тепла. Навіть сушити його під прямими сонячними променями − не найкраще рішення.

Вимкніть пристрій та залиште його на 3-4 години в сухому місці. Протріть корпус сухою ганчіркою. Бажано такою, що не залишає після себе ворсу. Потім краще відвезти його в майстерню, навіть не намагаючись увімкнути.

Що робити, якщо iPhone впав з висоти

Важливо, чи перестав смартфон працювати після падіння. Якщо він навіть не вимкнувся, то все добре. Перевірте, чи немає тріщин на захисному покритті, екрані, корпусі. Можете продовжити користуватись своїм пристроєм.

Якщо ж телефон після падіння вимкнувся, краще його не вмикати, а відразу віднести до сервісного центру.

Тріщини на захисному покритті чи корпусі − привід для хвилювання. По-перше, корпус втратив цілісність. Отже, він может пропускати вологу та бруд. Це може призвести до більш вагомої поломки. По-друге, тріщина чи скол можуть збільшуватись. Краще відразу замінити захисне покриття. А за потреби − модуль екрану чи сенсорної панелі.

Що робити, якщо почались проблеми з окремими функціями 

Наприклад, динамік став працювати тихіше. Чи клавіша "додому" перестала реагувати на перше натискання. Або, що трапляється частіше, значно погіршився контакт в роз'ємі підключення кабелю живлення.

Зазвичай користувачі в таких ситуації гадають, що смартфон треба "очистити" від порохів. Й беруть найгірший інструмент, який здатен знищити телефон. В хід йдуть дерев'яні зубочистки, спирт, вата. Декілька необережних рухів і все. Смартфон треба нести в сервісний центр. І якщо раніше за заміну роз'єму чи клавіші треба було заплатити 500 − 1000 грн, то після таких маніпуляцій ціна зросте в 3-4 рази.

Що робити, якщо iPhone перестав вмикатись

Спробуйте зарядити його протягом 3-4 годин. Найімовірніше, батарея повністю розрядилась. Перевірте, які аксесуари для зарядки ви використовуєте. Приблизно в половині випадків проблема не в самому Айфоні, а в кабелі.

Якщо ж ви впевнились, що річ не у зарядному пристрої, не в кабелях, а власне в смартфоні, то вже нічого не поробиш. Потрібно нести його в сервісний центр.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?