Сухий чи натуральний корм: що краще для собаки
Категория
Пресс-релизы
Дата публикации

Сухий чи натуральний корм: що краще для собаки

Сухий чи натуральний корм: що краще для собаки
Источник:  online.ua

Правильне харчування собаки – запорука її довгого життя. Варто розраховувати свої фінансові можливості перед тим, як заводити певну породу. На сайті Allo.ua є чималий асортимент кормів для домашніх улюбленців.

З чого складається щоденний раціон собаки?

Щоденно чотирилапий член сім’ї повинен отримувати порцію:

  • натурального м’яса або риби;

  • субпродукти (печінка, легені);

  • каші (рис, злаки);

  • овочі та фрукти;

  • вітаміни.

Вся їжа повинна бути збалансована, тобто щоденно собака повинен отримувати певну порцію, яку не можна перевищувати або не додавати.

Також є список заборонених продуктів, котрі не повинні потрапляти до організму. Наприклад, молоко, яке дуже важко перетравлюється шлунково-кишковим трактом тварини. В той же час йогурт або кефір, навпаки, корисні для організму. Не варто давати собаці їжу з «людського» столу: солодощі, цукор, котлети, копченості собака їсть із задоволенням, але вони для нього дуже шкідливі.

Натуральною їжею домашнього улюбленця годують 3-4 рази на день. Такі продукти досить швидко перетравлюються організмом, тому і така частота годування. Якісним кормом годують 2-3 рази на день.

Користь та простота годування

Використання натуральних продуктів в раціоні тварини — не тільки дороге, але і досить важке задоволення. Продукти потрібно подрібнити, точно вирахувати кількість поживних речовин. Тому краще використовувати сухі суміші.

Деякі власники тварин стверджують, що такий корм шкідливий для організму домашнього улюбленця. Але сучасні якісні суміші – ідеальна їжа для чотирилапого друга. Надійні виробники ретельно збалансовують склад в залежності від породи, віку, розміру собаки.

В деяких випадках без кормів просто не обійтися. Наприклад, старі собаки або малорухомі тварини часто страждають від ожиріння. Щоб позбутися зайвого жиру, є спеціальні сухі суміші. Вони дають необхідний запас вітамінів, мінералів та поживних речовин, не збільшуючи загальну калорійність.

У домашнього улюбленця, як і в людей, може бути алергія на певні продукти. Вона проявляється як випадіння шерсті, подразнення на шкірі, виділення з вух. В таких ситуаціях краще перейти на сухий корм зі спеціальними лікувальними властивостями.

Для вагітних собак також потрібне спеціальне харчування, яке враховує особливий стан організму. У перевірених часом виробників є широкий вибір кормів для будь-якої собаки. При використанні такого харчування варто раз на рік відвідувати ветеринара, який перевірятиме загальний стан тварини.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?