Просто і зі смаком: класичний рецепт чізкейку

Просто і зі смаком: класичний рецепт чізкейку


  |  Стиль життя   |   Читать на русском
stocksnap.io

Чізкейк — один з найпопулярніших в світі десертів. Його подають практично у всіх європейських і американських кафе. Кожній господині буде корисно знати, як приготувати чізкейк в домашніх умовах. У список інгредієнтів для приготування класичного чізкейку «Нью-Йорк» входить менше 10 пунктів. Представляємо вашій увазі покроковий рецепт чізкейку, завдяки якому ви зможете створити справжній кулінарний шедевр, не гірше ніж у шеф-кухаря дорогого ресторану.

Класичний рецепт чізкейку

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво — 200 г.;
  • Вершковий сир — 500 г.;
  • Вершки — 150 мл.;
  • Вершкове масло — 100 г.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Лимонний сік — 1 ст.л.;
  • Цукор — 120 р. (+ ванільний цукор — 10 г.);
  • Мука

Покроковий рецепт чізкейку «Нью-Йорк»:

1. Подрібнити розсипчасте печиво в крихту в блендері або вручну (за допомогою толкушки);

2. Розтопити масло і влити до подрібненого печива, перемішати;

3. Отриману масу перекласти у форму для запікання (вона повинна бути рознімною, з діаметром 22 см.);

4. Випікати основу для чізкейку близько 10 хв. (температура — 180°C), остудити;

5. Приготувати начинку: змішати вершковий сир, цукор (звичайний + ванільний), борошно і лимонний сік, перемішати до однорідності;

6. Додати яйця по одному, не перестаючи помішувати. Влити вершки. Акуратно перемішати начинку, не збивати. Вилити її на основу з печива;

7. Обгорнути форму для випікання фольгою в 3 шари і поставити в більш глибоку форму або більшу жаротривку ємність;

8. Заповнити більшу ємність окропом, щоб форма, в якій знаходиться наш сирний пиріг, занурилася в нього наполовину;

9. Випікати чізкейк протягом години-півтори при постійній температурі в 160 градусів;

*Корисна порада: вимкнувши духовку, відкрийте дверцята і залиште пиріг в ній на деякий час. Так він охолоне поступово, не опаде і придбає ідеально гладку поверхню.

10. Поставте форму в холодильник на 4 години. Бажано попередньо накрити випічку харчовою плівкою;

11. Повністю готовий чізкейк прикрасити ягодами, часточками фруктів, листочками м'яти. Подавати порційно.


Джерело ONLINE.UA Мітки: , , ,
Loading...