У Києві відбудеться запуск всесвітньої кампанії 16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства в Україні
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

У Києві відбудеться запуск всесвітньої кампанії 16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства в Україні

У Києві відбудеться запуск всесвітньої кампанії 16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства в Україні
Джерело:  ООН

Щоб відзначити Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, агентства Організації Об’єднаних Націй (ООН) проведуть «Флешмоб міст», підсвітивши помаранчевим кольором Монумент Незалежності в Києві та визначні архітектурні об’єкти ще у 15 містах України.

Акцію, яку заплановано на 24 листопада, о 17 годині (Київ, Монумент Незалежності на Майдані Незалежності), символічно розпочне відлік всесвітньої кампанії 16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства в Україні.

Довідка: Кожна п'ята жінка в Україні бодай раз у житті зазнавала фізичного або сексуального насильства. Наслідки насильства для економіки країни сягають за модельними розрахунками дослідників $208 млн. на рік, згідно дослідженню Фонду ООН у галузі народонаселення.

Подолання і запобігання насильству над жінками – складна проблема, яка потребує комплексного підходу до її вирішення. Окрім зусиль на рівні влади, міжнародних та громадських організацій, необхідні також зміни в свідомості кожного українця та розуміння, що насильство є абсолютно неприйнятним.

Кампанія 16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства в Україні починається 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, – і триває до Міжнародного дня прав людини, 10 грудня, для привернення уваги до проблеми насильства щодо жінок щороку у світі. Такі часові рамки були обрані, щоб символічно поєднати насильство над жінками та права людини, і наголосити, що насильство є кричущим порушенням прав людини.

Більш детальна інформація про усі заходи в різних містах України в рамках 16 Днів Активізму проти ґендерно зумовленого насильства в Україні: http://bit.ly/2mK2lDU

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?