Ліга Чемпіонів
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Ліга Чемпіонів

Ліга Чемпіонів
Джерело:  UA-Футбол

Ліга Чемпіонів - це найпрестижніший європейський клубний трофей, який щорічно розігрується серед кращих команд Старого Світу. Перемога в ЛЧ - це те, про що мріє кожен футболіст. Кріштіану Роналду не просто чотири рази піднімав над головою головний європейський клубний трофей, він також є рекордсменом турніру за кількістю забитих голів.

Ідея проведення європейського змагання з'явилася в середині 1950-х, тоді відбувся перший розіграш цього турніру. Він називався «Кубок європейських чемпіонів». Першим тріумфатором став мадридський «Реал». «Королівський клуб» і наступні чотири рази вигравав цей трофей, а сьогодні з 12 перемогами є найтитулованішим клубом в Європі.

До участі в КЄЧ аж до 1992 року допускалися тільки чемпіони своїх країн. Але серйозні геополітичні зміни, а також бажання зробити турнір більш привабливим, привели до того, що брати участь могли не лише переможці внутрішніх першостей, а й команди, які займали навіть 4 місце. УЄФА підсумовує єврокубкові успіхи країни, в результаті цього визначає квоти.

Ліга Чемпіонів приковує до себе увагу вболівальників з усього світу. Фанати стежать за протистоянням Роналду і Мессі, Азара і Неймара, Ібрагімовича і Буффона. Тут грають тільки найкращі футболісти, які демонструють високу майстерність.

Кріштіану Роналду

Португальський футболіст заявив про себе ще в ранньому віці в лісабонському «Спортінгу». За наставлянням сера Алекса Фергюсона вже в 18 років він був куплений в «Манчестер Юнайтед». За 6 років у складі «червоних дияволів» Кріштіану виріс з перспективного футболіста в кращого гравця планети. Команда тричі поспіль вигравала англійську першість, а її вершиною була перемога в московському фіналі Ліги Чемпіонів. У ньому Роналду забив один з голів і завоював свій перший єврокубок.

Через рік Кріштіану пішов підкорювати нові вершини в мадридський «Реал». Спочатку все складалося не так добре. Незважаючи на високу результативність, «королівський клуб» не демонстрував чемпіонських результатів. Однак з часом вдалося налагодити взаємозв'язок з партнерами і виграти спочатку іспанську першість, а потім й довгоочікувану для Мадрида Лігу Чемпіонів. Основні успіхи гравця пов'язані з:

  • "Манчестер Юнайтед";

  • Мадридським «Реалом»;

  • Збірною Португалії.

Кріштіану є найкращим в історії бомбардиром турніру. Він демонструє феноменальну результативність. У 2016 та 2017 роках «Реал» знову виграв Лігу Чемпіонів, двічі поспіль здобути перемогу в єврокубку не вдавалося нікому з 1990 року. Вже в новому сезоні Роналду встановив рекорд, забиваючи в кожному з матчів на груповому етапі ЛЧ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?