Весняні сади Києва: як спланувати прогулянки і зняти квартиру подобово
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Весняні сади Києва: як спланувати прогулянки і зняти квартиру подобово

Весняні сади Києва: як спланувати прогулянки і зняти квартиру подобово
Джерело:  dobovo.com

З настанням весняного тепла кияни та гості столиці прямують у ботанічні сади, щоб насолодитися красою природи, що прокидається. Експерти центру бронювання «Добово» розкажуть, куди відправитися за враженнями і де оренда квартир подобово в Києві найбільш зручна й вигідна для туристів.

У Києві функціонують три ботанічні сади - імені Гришка в Печерському районі, імені Фоміна біля метро «Університет» і ботсад НУБіП у Голосіївському районі. Кожен унікальний по-своєму. Відвідувати сади найкраще в кінці квітня - початку травня. Найбільший і найпопулярніший столичний парк - Національний ботанічний сад ім. Гришко. Дістатися сюди можна на метро (станція «Дружби народів»), автобусі № 62 або тролейбусом № 14, який курсує від ж/д вокзалу. Гостям столиці експерти радять забронювати житло на https://www.dobovo.com/ru/киев-квартиры-посуточно.html ближче до саду, щоб не витрачати час на дорогу.

Експозиція ботсаду в Печерську представлена відразу декількома напрямками. Тут можна за одну прогулянку «відвідати» Крим, Карпати, Сибір, Кавказ і інші регіони земної кулі. Причому в парку відтворена не тільки рослинність, а й особливості рельєфу кожної місцевості. Однак навесні відвідувачі в першу чергу спрямовуються в дендрарій, де розпускаються бузкові і магнолієві сади. Всілякі екзотичні рослини (камелії, орхідеї, цитрусові, сукуленти) представлені в садових оранжереях. Крім цього, на території парку знаходяться Свято-Троїцький Іонинський і Видубицький монастирі - місця надзвичайної краси і неймовірної духовної сили. Тут б'є цілюще джерело, а з берега Дніпра відкриваються дивовижні види на місто.

Ботанічний сад ім. Фоміна набагато менше, але йому є чим здивувати відвідувачів. Сад пережив дві війни і входить в число найстаріших подібних об'єктів країни. Тут ростуть дерева, вік яких становить понад півтора століття (посаджені при підставі саду в 1839 році). Експозиція ділиться на паркову і наукову. Вхід в першу вільний, а за відвідування другий доведеться внести символічну плату. Навесні біля входу розквітають білі, малинові, рожеві і червоні рододендрони, а в глибині саду цвітуть магнолії і буяє бузок. Побачити, як ростуть кава і кокос, помилуватися незвичайним динним деревом і познайомитися з карликової різновидом банана можна в оранжереї з тропічними і субтропічними рослинами.

Ботсад Національного університету біоресурсів і природокористування заслуговує на окрему увагу. У цьому науково-дослідному підрозділі університету ведуться розробки в області дендрології, зеленого будівництва, селекції плодово-овочевих культур, квітів та ще в кількох напрямках. Є упорядкована паркова зона, куди варто прийти відпочити і насолодитися тишею і красивими видами. Відвідування парку безкоштовне, але вхід відкритий тільки по буднях.

Якщо ви мрієте помилуватися Києвом в цвіту, орендуйте квартиру на https://www.dobovo.com/ru/ і приїжджайте в місто на вікенд всією сім'єю. Київські ботанічні сади залишать незабутні враження про різноманітність природи!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?