IX фестиваль грузинської культури відбудеться у Києві
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

IX фестиваль грузинської культури відбудеться у Києві

IX фестиваль грузинської культури відбудеться у Києві
Джерело:  online.ua

19 травня в 18:00 в концертному залі Центрального Будинку офіцерів Збройних Сил України Києва відбудеться IX фестиваль грузинської культури до Дня незалежності Грузії.

Традиційний щорічний фестиваль сприяє розвитку і зміцненню дружніх відносин між Грузією і Україною та має особливе значення у цьому році, оскільки він присвячений 100-річчю оголошення Грузії як незалежної республіки та 100-річчю встановлення дипломатичних відносин між Грузією і Україною.

У заході беруть участь Ансамбль грузинських народних танців «Іберіелі», а також фольклорні колективи грузинського культурно-освітнього центру Києва.

Спеціальні гості з Грузії - вперше в Україні виступить популярна грузинська група «Урса». Грузинський фольклор, теплі голоси і мелодійні композиції, представлені комбінацією різних інструментів на тлі сучасної музики. Ведучі концерту: журналіст Маріам Микадзе та відомий грузинський теле-радіо ведучий Ніка Хачидзе.

Організатори Фестивалю грузинської культури - Асоціація грузин України «Іберіелі» та Всеукраїнське громадське об'єднання «Георгія». Подія відбудеться за підтримки Міністерств культури України та Грузії, Посольства Грузії в Україні, Інформаційного агентства «FrontNewsInternational» (frontnews.eu).

Довідка

Асоціація грузин України «Іберіелі», Всеукраїнське громадське об'єднання «Георгія» на території України окрім фестивалю грузинської культури щорічно організовує такі масштабні проекти, як Грузинський кінофестиваль, свято грузинської культури «Тбілісоба», День грузинського національного одягу. Також двічі на рік випускає журнал «Сакартвело» грузинською та українською мовами, проводить курси грузинської мови та культури, навчає грі на національних інструментах, народним танцям та співам.

Ансамбль «Іберіелі» створений в 2003 році в Києві, художній керівник Мака Ломсадзе, хореограф Малхаз Елиава.

Група «Урса» (ურსა) – за 6 років існування набула популярність не лише у Грузії, а й за її межами. Склад групи: Георгій Дзоценідзе (вокал), Георгій Грігалашвілі (вокал, пандурі), Шотік Кварцхава (вокал, перкусія), Коба Шенгелія (бас-гітара), Леван Перадзе (гітара). Грузинський фольклор, теплі голоси і красиві композиції, представлені комбінацією різних інструментів, на тлі сучасної музики. Приклад виступу: https://goo.gl/BMuF5t

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?