Нам тут болить: чому Лоліта та інші пхаються в Україну?
Категория
Блоги
Дата публикации

Нам тут болить: чому Лоліта та інші пхаються в Україну?

Мирослав Гай
Мирослав Гай

Про російських артистів, які не отримують дозвіл на візити в Україну - у блозі Мирослава Гая на ONLINE.UA

Щодо ситуації з російськими співаками, Лолітою, взагалі росіянами, які приїздять в Україну. В мене там є багато знайомих, навіть товарищів, які підтримують Україну, які засуджують анексію Криму, є навпаки, знайомі, які підтримують дії путінського режиму, з якими я через це майже не спілкуюся…

Тут питання одне. Громадяни України і громадяни Росії живуть в різних реальностях. В реальності моїй, в реальності українських громадян у нас на фронті щодня йдуть звістки про поранених, про вбитих, про покалічених дітей, і ми знаємо, що цей «воєнторг», в якому нібито шахтарі з бурятським корінням закуповуються, насправді цей воєнторг виростає з Російської Федерації. Ми знаємо, хто збив «Буком» Boeing над нашою країною, хто посіяв смуту…

Російський громадянин цього не розуміє. Для нього мі якийсь «братський народ», незрозуміло чому, до якого можно приїхати на локацію, можна вільно заїхати через кордон, і тут немає ніякої війни, а якщо є, то якийсь нібито громадянський конфлікт, як це говорить російська пропаганда. І раптом такі громадяни, як Лоліта, які можуть собі дозволити поїхати в Крим (де всім світом визнано, що є злочини проти людства), а потім вирішити, що можна легко поїхати в Конотоп, заїхати, можливо, у Львів… Вона не розуміє, що їде туди, де немає майже жодного села, де б не було загиблого в АТО воїна. Немає жодного району в місті Києві, де б не було загиблого хлопця… От куди намагаються пхатися російські виконавці со своїми пісеньками – туди, де нам болить, і де ми не розуміємо, за що і чому вбивають нашіх громадян. Ось в чому між нами різниця.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?