Хочемо справедливості: про випробування, яке проходить Україна
Категория
Блоги
Дата публикации

Хочемо справедливості: про випробування, яке проходить Україна

Мирослав Гай
Мирослав Гай

Про те, що Україна потребує реальних змін, проти яких постає система - у блозі Мирослава Гая на ONLINE.UA

Українська феміда і українське суспільство проходять шалене випробування. Ми вже зробили кроки на шляху до цивілізації, але ще, на жаль, і стара система пручається, і методи слідства, методи вироку залишилися ті самі. Справа Насірова, справа Мартиненка, справи інших людей, які були звинувачені в тих чи інших злочинах, показові. Зрозуміло, що є презумпція невиновності, що суд має довести провину людини, а слідство зібрати докази, а прокуратура – ці докази правильно подати… Питання в тому, що, на жаль, ми бачимо – ця система не працює. Є можливість внести певний залог, або взяти на поруки, причому придуть народні депутати або міністри.

І вся ця система зараз проходить випробування, тому що ми розуміємо – якщо ми не реалізуємо вимогу суспільства на справедливість (після Майдану, після тих втрат, яки ми продовжуємо нести на Сході), може статися соціальний вибух.

Слава Богу, що це розуміє Генеральна прокуратура, це розуміє СБУ, але питання – чи вистачить сил, політичного бажання і волі все ж таки провести ці реформи (судову, реформу прокуратури; все ж ловести їх до кінця, а не так, як зараз ми бачимов в поліції). Нам важливо пройти ці випробування, бо наступного соціального вибуху країна може не витримати, а це тільки на користь нашому ворогу, який знаходиться зараз на півночі.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?