Давос в дії. День перший
Категория
Блоги
Дата публикации

Давос в дії. День перший

Марина Саприкіна
Марина Саприкіна

Події:

- Вчора виступав Трамп (минулого року він проігнорив). І його річ була про те, що повертається велика Америка, через менші податки, меншу регуляцію. Він не називав зміни клімату (ваін в них не вірить), але приєднався до висаджування 1 трлн дерев, що Ініціював Давос. А також сказав, що не вірить апокаліптичним прогнозам. І поки європейці говорять про відмову від викопного палива, Трамп ще раз погордився тим, що США - країна -виробник природного газу №1, і з цим він вірить в майбутнє. В той же час, було представлено новий звіт Грінпіс "Це фінансовий світ, дурненькі" , де зазначено, що 24 банки, які є учасниками зустрічі в Давосі, фінансують сектори, повязані з викопним паливом, на суму 1,4 трлн доларів з 2015 року (рік Паризької угоді).

- Запустили нову платформу для підприємців та їх рішень щодо вирішення нагальних проблем суспільства, повязаних з Цілями сталого розвитку. UpLink, але сайту ще немає - coming soon

- Вчора виступала Грета. Але Форум запросив й інших молодих "змінотворців" у кількості 10. Грета говорила про те, що її слухають, але багато чого не робиться. Молоді люди говорили про те, що їм не потрібні нагороди, та критика онлайн, їм просто важливо робити речі. які дуже потрібні сьогодні. І одна з них - Melati Wijsen -запропонувала перетворити пятничні шкільні страйки в День, коли школярам та школяркам будуть розповідати про кліматичний активізм та надихати на позитивні дії

- Було представлено новий звіт Форуму "Безпарольна ідентифікація", де зазначено, що: в 4 з 5 глобальних даних втручаються через слабкі або вкрадені паролі, зазвичай глобальні компанії витрачають на відновлення паролей 1 млн доларів. А також було запропоновано 6 принципів щодо прийняття безпарольної ідентифікації.

- Це почалося з минулого року, і на цей час 241 компанія з 24 країн зобовязалась закрити розрив з залученням людйе з інвалідністю в рамках Ініціативи Valuable 500. Ці компанії представляють 9,9 млн співробітників/ць із загальним оборотом 3.8 трлн доларів. Про ініціативу: 1,3 млрд людей проживають з різними формами інвалідності і тільки 4% бізнесу намагаються зробити пропозиції роботи більш інклюзивними.

Ідеї:

- Планується запустити SDG500 - інвестиційний фонд для досягнення Цілей сталого розвитку (всі говорять, що бізнес можливості дорівнюють 12 трлн доларів), в той же час 3% світового GDP не вистачає для фінансування Цілей сталого розвитку (2,5 трлн доларів)

- Перенавчання жінок - це чудова можливість трансформувати майбутнє роботи для жінок. Основний статус на сьогодні: на жінок вплине цифрова революція, жінке недопредставлені в STEM, всі плани по перенавчанню мають включати елемент різноманіття. До 2022 54% співробітників/ць потребуватимуть перпенавчання. Середній строк "дії" нави чки дл яроботи - 5 років, тому компаніям варто розробляти тренінгові програми з діджиталізації, даних, аналітики. За прогнозами Міжнародної фінансової корпорації 11% професій, які мають жінки, зникнуть - і це більше, ніж кількість професій, які майють чоловіки. Більше того, цифрова революція може перешкоджати жінкам отримувати роботу: є свідчення коли алгоритм штучного интелекту починав ставитися упереджено до жінок-кандидаток, оскільки акумулював упередження через аналіз отриманих даних. І тут на сцену виходить STEM - ця сфера матиме конкурентні переваги, але... Жінки мають 56% уныверситетських дипломыв, і тільки 36% в STEM, а глобально працюють в STEM - 25% жінок, тільки 22% - AI фахівчині, і 12% - експертки з машинного навчання
Тому компанії мають розробити програми навчання з елементом різноманіття.

- Імпект-інвестування зростає. Доходи за таким інвестуванням не менші, ніж за звичайним. Компанії, які мають місію - потребують і такі ж фінанси (ціннісні). Для імпект-інвестування потрібна система і моніторинг.

- Потрібна єдина метрика з ESG показників (екологічні, соціальні та управлінські) - про це говорять, і скоро представлять)

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?