До чого призведе перенесення посольства США до Єрусалиму
Категория
Блоги
Дата публикации

До чого призведе перенесення посольства США до Єрусалиму

Ігор Семиволос
Ігор Семиволос

Вам цікаво, що буде на Близькому Сході після рішення Трампа про переніс посольства США до Єрусалиму? Тоді дуже тезисно.

Араби реагуватимуть дуже голосно, але здебільшого без очевидного результату. Арабська вулиця буде реагувати традиційно - палити американські та ізраїльські прапори.

Зближення позицій між саудитами та ізраїльтянами на тлі іранської загрози, про яке говорили останні декілька місяців, очевидно, буде припинено.

Іранці святкуватимуть. Підступність американців наочно продемонстровано. Європа очевидно реагуватиме негативно, але стримано, ідеї руху BDS (бойкот, ізоляція та санкції ізраїльских поселень) набуватимуть більшої підтримки.

Я не думаю, що таке рішення остаточно знищує ідею two state-solution, але очевидно, що тепер проблем додасться. Тобто особливо Трамп Ізраїлю не допоміг, скоріше потішив его Нетаньягу, але додав головного болю всім, хто професійно займається близькосхідними справами і розуміється на першості іранської загрози.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?