Названо ТОП-5 кращих способів позбутися негативних думок
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Названо ТОП-5 кращих способів позбутися негативних думок

Названо ТОП-5 кращих способів позбутися негативних думок
Джерело:  5sfer.com

Кажуть, що думки людини матеріальні. Якщо ви постійно думаєте про погане, то це станеться або просто зіпсує вам здоров'я і нерви. Тому психологи радять позбавлятися від поганих думок, приклавши для цього максимум зусиль.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам п'ять дієвих способів, рекомендованих 5sfer.com.


Знайдіть причину негативу і проживіть її


Треба не просто блокувати погані думки в голові, а спробувати розібратися в причинах їх появи. Тільки так можна швидко і напевно позбутися від них.


Наприклад, передчуття неминучого розставання з коханою людиною може бути обумовлено попереднім болючим розривом відносин, а страх розбитися на машині - попаданням в аварію. Як тільки ви виявите справжню причину негативних думок, то зробите перший крок на шляху до позбавлення від них.


Наступний крок - варто пропустити через себе думку, представивши найгірший розвиток подій, який тільки може статися. Таким чином, ви ніби переживете той момент, якого так побоюєтеся і блокуєте в своїй голові. Це допоможе відпустити погані думки з голови, а через деякий час і зовсім забути про них.



Напишіть і спаліть


Позбутися від поганих думок можна і так - написати їх на папері у всіх подробицях. Потім перечитати кілька разів і спалити папір. Після цього напевно багато з написаного здасться просто смішним, особливо якщо підійти до такого «твору» з часткою гумору.


До речі, перетворити свої побоювання, страхи та інші погані думки в жарт - ще один відмінний спосіб позбутися від них або хоча б звести їх вплив на ваше життя до мінімуму.


А якщо погані думки пов'язані з острахом чогось, психологи рекомендують подивитися в очі своєму страху, інакше позбутися його буде дуже важко.


Побоювання потрапити в аварію на автомобілі, наприклад, може безслідно зникнути після того, як ви навчитеся водити авто або пройдете курси екстремального водіння.





Зарядіться позитивом і екстримом


Важливо знайти таке заняття, яке зможе відвернути вас від поганих думок. Це станеться швидше, якщо проведення часу буде не стільки завантажувати голову, скільки дарувати заряд абсолютно нових позитивних емоцій. І найкраще, якщо при цьому ви будете виходити з так званої зони комфорту.


Наприклад, якщо ви неймовірно сором'язлива людина, варто записатися на курси театральної майстерності або риторики. У цьому випадку в думках і в душі відбудеться справжній переворот, що напевно допоможе позбутися від того, що вас турбувало.





Подружіться зі спортом


Не дарма  спорт називають одним з кращих засобів від депресії. Під час інтенсивних фізичних навантажень організм починає виробляти ендорфіни, які викликають відчуття ейфорії. Ось чому після тривалої пробіжки, плавання або занять на тренажерах людина найчастіше думає про позитив.




Вибирайте позитивне спілкування


Дуже важливо спілкуватися з позитивно налаштованими людьми, так як людина зазвичай сприйнятлива. Можливо навіть, що погані думки зародилися не в вашій голові, а їх непомітно вам «підкинули» туди інші індивіди. Ось чому варто ретельно проаналізувати коло спілкування, знизивши контакти з тими, хто постійно дивиться на життя з негативом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?