Карта повітряних тривог онлайн
Категорія
Військовий Гід
Дата публікації

Карта повітряних тривог онлайн

Джерело:  online.ua

Можна довго сперечатися, чи спеціально ворожі крилаті ракети, артилерійські снаряди, боєприпаси, що барражують, і безпілотники потрапляють по житлових будинках або це проблеми з точністю наведення, але практичного сенсу в цьому немає. При перших звуках повітряної тривоги вам у будь-якому випадку необхідно вирушати в укриття. Проблема в тому, що далеко не у всіх населених пунктах нашої країни досі нормально працюють системи цивільного сповіщення. Тому багато мешканців України змушені використовувати інтерактивні карти повітряних тривог, однією з найкращих серед яких є та, що представлена на www.online.ua.

Що таке карта повітряних тривог?

Якщо коротко, то це інтерактивна карта України, де в режимі реального часу відображаються місця, де зараз активні повітряні тривоги. Інформація про них збирається з різних джерел, найчастіше – кількох офіційних і парочки не дуже – для повнішої картини. Усього цього достатньо для отримання приблизного уявлення про ситуацію. Однак деякі подібні карти, зокрема, карта повітряних тривог, представлена на www.online.ua, мають значний додатковий функціонал.

Який функціонал має мапа повітряних тривог

  • Опис символьних позначень. Візуальне відображення наочніше ніж текст, але потрібно розуміти, що саме позначає той чи інший колір або символ.

  • Перелік повітряних тривог у різних містах, областях та спільнотах у вигляді стрічки новин із зазначенням дати, часу та тривалості. Вказані як активні на даний момент попередження, так і ті, що вже закінчилися. Плюс окремі списки як за видами загроз, так і за джерелами інформації. Окремо можна переглянути і список тривог безпосередньо по областях.

  • Статистика, в якій можна переглянути кількість і тривалість повітряних тривог, а також погроз про замінування по областях за місяць. Також можна подивитися цю інформацію про кожен конкретний день.

  • Та сама статистика, але у вигляді графіків.

  • Поширені запитання. І уточнення, що ця карта повітряних тривог не є офіційним джерелом інформації, хоч і використовує дані, отримані з цих джерел. Плюс контакти для зв'язку з метою вказівки помилок, внесення пропозицій та коригування інформації.

  • Можливість вибрати мову. У списку є англійська, німецька, польська, японська та кримсько-татарська. Мови країни-агресора, що характерно, немає.

  • Міні-картка. Спливне вікно в кутку екрана поверх решти. Зі змінюваним масштабом та спрощеним функціоналом – для постійного відстеження ситуації без необхідності знаходити на вкладці.

  • Мінімалістичний режим – лише візуальні позначення без додаткових кнопок.

  • Нічний/денний режим.

  • Історія. З можливістю змінювати швидкість відтворення та перейти на будь-який момент часу.

  • Стрічка новин, безпосередньо пов'язаних з повітряними тривогами та загрозами замінування.

  • Додаткові налаштування. Можна вибрати різні теми, різні комбінації кольорів, відображення повідомлень про вибухи та причини повітряних тривог та іншу корисну інформацію. Також можна підвищити деталізацію карти або прибрати з джерел інформації деякі канали.

Отже. Карта повітряних тривог, окрім свого основного завдання – попередження людей про потенційні загрози, також виконує і важливу другорядну – збір статистики. І надання її усім бажаючим у максимально наочному вигляді.

Ключові переваги використання онлайн-карти повітряних тривог:

  1. Актуальна інформація про ракетну небезпеку в реальномі часі: дізнайтеся про найновіші повідомлення та тривоги в момент їх виникнення, забезпечуючи собі безпечну реакцію на будь-які небезпечні ситуації.

  2. Персоналізовані налаштування: Ви можете легко встановити індивідуальні параметри сповіщень відповідно до вашого місця проживання та особистих вимог.

  3. Географічна точність: Дізнайтеся, як точні геодані можуть допомогти вам легко визначати місця подій та оцінювати рівень небезпеки в конкретних областях.

  4. Мобільний доступ: Захищайте себе в будь-який час та в будь-якому місці, завдяки зручному доступу до карти повітряних тривог на вашому смартфоні чи планшеті.

Висновки

Незважаючи на те, що більшість функцій, якими оснащена карта повітряних тривог України від www.online.ua звичайним людям не дуже й потрібна, від цього вона не стає менш корисною. Адже інформація там наводиться швидко, точно та достовірно. Тому хоч її і не можна використовувати як єдине джерело інформації, вона все ще хороша як додаткове. Тому якщо наша карта повітряних тривог радить вам пройти в укриття, хоча офіційного попередження ще немає, вам як мінімум варто приготуватися діяти. А ще краще - таки пройти, про всяк випадок, у безпечне місце. Адже ігнорування таких попереджень цілком може коштувати вам здоров'я, якщо не життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?