15 найпотрібніших професій у світі
Категорія
Робота
Дата публікації

15 найпотрібніших професій у світі

15 найпотрібніших професій у світі
Джерело:  online.ua

Одні професії поступово втрачають свою актуальність, тоді як інші користуються значним попитом в останні роки та будуть затребувані найближчим часом. Так, одним з найперспективніших напрямів є сфера штучного інтелекту, адже технології стрімко розвиваються, а разом з тим росте попит на спеціалістів. Гід Онлайн підготував добірку з 15 найпотрібніших професій, на які є попит у світі.

Спеціаліст у сфері ІТ-технологій

Фото: pexels.com

Фахівці, що займаються розробками у сфері ІТ та штучного інтелекту, затребувані у різних галузях. Вони створюють програмне забезпечення для систем безпеки та дистанційного контролю, новітніх засобів комунікації. Але незалежно від того, які задачі виконує «айтішник», він повинен мати серйозні технічні знання.

Найбільше ціняться спеціалісти, що вміють працювати з нейромережами, здатними до самонавчання.

Інженер по робототехніці

Робототехніка – ще один перспективний напрям, суміжний з ІТ. Спеціалісти в даній сфері займаються проектуванням та технічним обслуговуванням роботів та різноманітних «розумних» пристроїв, які все більше входять в наше життя.

Для того щоб отримати роботу інженера по робототехніці, потрібно мати знання в математиці, механіці, інформатиці та програмуванні.

Спеціаліст, що займається обробкою даних

Фото: pexels.com

Використання величезних обсягів даних зараз спостерігається усюди – у бізнесі, торгівлі, фінансових закладах, тощо. Ці дані потрібно правильно структурувати, проаналізувати та обробити. Від цього залежать прибутки компаній та нормальне функціонування установ. Фахівці у даній сфері виконують різні завдання, пов'язані зі збиранням, класифікацією та інтерпретацією статистичних даних.

Менеджер з продаж

Актуальність професії менеджер з продаж зумовлена тим фактом, що саме ці спеціалісти забезпечують фінансове благополуччя компаній. Їх задача полягає у тому, щоб підвищувати продажі товарів та послуг компанії, розширювати клієнтську базу та підтримувати партнерські відносини з клієнтами. Майже весь свій робочий час менеджери з продаж зайняті переговорами та пошуком нових клієнтів.

Фахівець з когнітивно-поведінкової терапії

Фото: pexels.com

Основна задача фахівців з когнітивно-поведінкової терапії – допомога людям, яким проблематично адаптуватися до звичного життя. Послуги таких спеціалістів потребують навчальні заклади та реабілітаційні центри для людей з поведінковими розладами.

Щоб освоїти дану професію, у претендента має бути психологічна освіта та досвід роботи з людьми.

Медичний працівник

До сучасних медичних працівників висуваються суворі вимоги. Для того, щоб ефективно допомагати людям, вже недостатньо знати анатомію, фізіологію, фізику та хімію.

Новітні методи лікування та діагностики активно впроваджуються в сфері медицини, тому фахівець повинен вміти працювати з високотехнологічним обладнанням, розбиратися в електроніці та біотехнологіях.

Фахівець з кібербезпеки

Фото: pexels.com

В останні роки з’являється все більше «цифрових загроз». Напади зловмисників спрямовані на порушення роботи банківських систем, серверів, різноманітних електронних сервісів. Боротьбою з хакерами та іншими кіберзлочинцями займаються фахівці з кібербезпеки. Також вони мають запобігати витокам та крадіжкам конфіденційних даних, їх неправомірному використанню.

Логіст

Доставка, складування та розподілення товарів на складах – всі ці задачі входять в сферу діяльності логістів. Від того, наскільки грамотно вистроєна схема поставок, напряму залежить прибуток компанії та її конкурентоспроможність. Логіст повинен добре розбиратися в економіці, знати, як функціонує транспортна інфраструктура, а також як географічне розташування країн та регіонів впливає на доставку товарів.

Менеджер по туризму

Фото: pexels.com

Основна задача менеджера по туризму – організація туристичних поїздок клієнтів. В даний час це одна з найбільш затребуваних професій в індустрії відпочинку та розваг.

Від такого спеціаліста потребуються знання географії, вміння розказувати клієнтам про особливості відпочинку в тій чи іншій країні, а також вміння підбирати оптимальні варіанти для туристичних маршрутів.

Нанотехнолог

На сьогоднішній день нанотехнології знаходять своє застосування в машинобудуванні, медицині та навіть в харчовій промисловості. Сфера застосування роботів та мікросхем дедалі розширюється, а це значить, що зростає й попит на спеціалістів, які розуміються на нанотехнологіях.

Вчені-нанотехнологи займаються дослідженням матеріалів на молекулярному та атомарному рівні, а також створюють об'єкти з компонентів, які мають мікроскопічні розміри.

Еколог

Фото: pexels.com

Професія еколога стає дедалі актуальнішою в наш час, адже засмічення навколишнього середовища набуває все більших масштабів. Тому ця проблема потребує термінового вирішення.

До обов’язків еколога входить аналіз рівня забруднення біосфери та розробка заходів, спрямованих для зменшення шкоди природі, а також впливу на неї з боку людини.

Іміджмейкер

Іміджмейкер – це фахівець, який здатен створити привабливий образ медійної особистості, який стане її «візитівкою». Задача іміджмейкера полягає у тому, щоб виявити та візуалізувати кращі внутрішні якості особистості, сформувати власне «я» людини. Іміджмейкери співпрацюють з політиками, бізнесменами, телеведучими, моделями та іншими VIP-персонами.

Енергетик

Фото: pexels.com

Людство стрімко вичерпує природні ресурси, тому виникає нагальна необхідність в пошуку альтернативних енергоносіїв, а також в підвищенні енергоефективності існуючих. Інженери-енергетики спеціалізуються на розробці та впровадженні індивідуальних систем опалення, енергоносіїв на базі сонячних батарей, вітряків, а також двигунів на водні.

Дизайнер віртуальної реальності

Останнім часом можна спостерігати відмову від 2D-креслень на користь 3D-моделювання. Такий підхід значно спрощує взаємодію між дизайнерами, замовниками та архітекторами будівель.

3D-моделювання дає можливість ще на етапі планування споруд вирішувати різноманітні проблеми та впроваджувати інноваційні рішення у їх конструкцію.

Корпоративний юрист

Фото: pexels.com

Корпоративні юристи займаються вирішенням вузькоспеціалізованих питань, пов'язаних з роботою корпорацій та великих компаній. Це може бути робота з правовою документацією, ведення реєстрів акціонерів, створення та реорганізація юридичних осіб, тощо. Такий спеціаліст має добре розбиратися в оподаткуванні, укладенні договорів та підприємницькій діяльності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?