Категорія
Гороскопи
Дата публікації

Як дізнатися свій астрологічний знак

Джерело:  online.ua
Як дізнатися свій астрологічний знак

Чи впливає положення сонця, зірок та планет у момент вашого народження на ваше подальше життя? Складно сказати. Кожен вирішує це питання в індивідуальному порядку. Але щоб його вирішити, треба хоч трохи розумітися на теорії. Як мінімум – знати, що таке «велика трійка» астрології, мати здатність до більш-менш об'єктивного самоаналізу і хоча б загалом знати головні риси характеру знаків зодіаку. І лише потім, після ретельної оцінки і себе, і своїх знайомих, можна буде робити якісь висновки.

Власне мій досвід показує, що залежність є. Астролог, яка зовсім не знала мене близько, змогла досить чітко описати не тільки мої демонстративні риси, а й ті, що я ретельно приховував від оточуючих, виключно на основі моєї натальної карти. Але карта народження – досить складна штука, тому, для простоти розуміння, ми розповімо вам зараз про те, що взагалі є астрологічною «великою трійкою», розрахувати яку можна, знаючи точне місце, годину, день і рік вашого народження. Отже.

Сонячний знак зодіаку

Дізнатися про свій сонячний знак зодіаку найпростіше. Для цього слід знати дату свого народження. Але тут криється і перша складність. Справа в тому, що є два підходи до того, як розрахувати сонячний знак зодіаку. Календарний та астрономічний. Перший набагато простіший, оскільки чітко прив'язаний до стандартного календаря. Другий куди більш точний, оскільки враховує положення сонця в конкретний момент вашого народження. Ось тільки воно щороку різне, тому дати можуть зміщуватися, причому значно.

Плюс, як показує нам астрологія, знаки сонця, розраховані точнішим способом, навіть тривають різний час. У тому самому скорпіоні, наприклад, світило перебуває лише 7 днів, а у раку, наприклад, 20.
Але ми не ускладнюватимемо ситуацію і використовуватимемо календарний метод для того, щоб розрахувати сонячний знак зодіаку. Вийде у нас таке.

  • Овен: 21 березня – 19 квітня

  • Телець: 20 квітня – 20 травня

  • Близнюки: 21 травня – 20 червня

  • Рак: 21 червня – 22 липня

  • Лев: 23 липня – 22 серпня

  • Діва: 23 серпня – 22 вересня

  • Терези: 23 вересня - 22 жовтня

  • Скорпіон: 23 жовтня – 21 листопада

  • Стрілець: 22 листопада – 21 грудня

  • Козеріг: 22 грудня – 19 січня

  • Водолій: 20 січня – 18 лютого

  • Риби: 19 лютого – 20 березня

Але як це впливає на характер знаків зодіаку? Дуже просто. Знаки сонця є саме основою цього характеру. Базові моменти, які залишаться такими, якщо не змінювати їх вихованням чи особливим способом життя. Тож знаючи знаки сонця людей, з ними набагато простіше взаємодіяти. І тут простежується така закономірність.

  • Овен. Запальні, але відходливі. При цьому благородні, добрі та навіть трохи наївні. Мають непогані лідерські якості, але використовують їх на благо інших людей і просто тому, що їм це подобається, а не заради своєї вигоди. Не бояться приймати складні рішення, сперечатися та доводити свою думку. Але через надмірну емоційність, не надто в цих суперечках хороші.

  • Телець. Вперті. Але при цьому - раціональні, спокійні, старанні та працьовиті. Один із небагатьох знаків зодіаку, який любить рутину. Дуже цінують особистий комфорт, домагаються його всіма силами. З людьми сходяться важко, але тим, кого визнали «своїми», нескінченно вірні та лояльні.

  • Близнюки. Непостійні. Цінують будь-які зміни в житті чисто за сам факт їхньої наявності. Як правило, дуже швидко орієнтуються в нових обставинах, засвоюють нові навички, цікаві, дотепні. Дуже приємні у спілкуванні, але у серйозних питаннях на них покладатися ризиковано.

  • Рак. Надобережні. Раки емоційні, але знають це і вміють быльшою мірою контролювати свої реакції. Прекрасно знаються на людях, але зближуватися з іншими не поспішають. Мають розвинену інтуїцію, цінують комфорт і спокій.

  • Лев. Егоцентричні. Для левів існують лише вони, плюс близькі друзі та родичі. Решта – «глядачі в театрі одного актора – лева». Видатні лідерські якості, вміння добре розумітися на людях, здатність надихати і вести за собою – головні позитивні риси характеру знака зодіаку лева.

  • Діва. Перфекціоністи. У кращому разі – лише до себе. У гіршому – вимагають того й від оточуючих. Дуже інтелектуальні, працелюбні, логічні та раціональні, при цьому – непогано розуміються на людях. Але заслужити довіру дів дуже непросто.

  • Терези. Надмірно консервативні. Терези дуже цінують особистий комфорт, люблять мистецтво та спілкування з близькими. Загалом, дуже гармонійний знак зодіаку, який виступає за баланс і рівновагу у всьому. Але й такий, що непримиренно ставиться до всього, що цей баланс порушує. При цьому терези відмінно можуть аргументувати свою позицію, оскільки в інтелектуальному плані вони також добре розвинені.

  • Скорпіон. Маніпулятивні. Ніхто не розуміється на людях краще, ніж скорпіони. Мають лідерські якості, є дуже сильними, вольовими та цілеспрямованими особистостями. Емоційні, але раціональні – тобто демонструють свої емоції лише тоді, коли це їм вигідно.

  • Стрілець. Легковажні. Постійно у пошуках нових ідей, знайомств, вражень. При цьому неймовірно продуктивні, хоча довго займатися чимось одним стрільцям складно. Відмінні співрозмовники, вміють швидко орієнтуватися в ситуації та приймати рішення. Ось тільки відповідати за наслідки своїх дій готові далеко не завжди.

  • Козеріг. Занудні. Саме цей термін найкраще описує базовий негативний бік характеру знаку зодіаку козерога. При цьому – працьовиті, вірні, інтелектуально розвинені, цілеспрямовані та амбіційні. Але спілкуватися з ними досить складно, оскільки емоції свої козероги схильні приховувати, у тому числі від самих себе.

  • Водолій. Поверхневі. Так, водолії чудові співрозмовники, знають дуже багато, з ними цікаво, але якісь реально складні завдання їм краще не довіряти. Тому що вони не дуже люблять відповідальність. А ось дізнаватись про щось нове, спілкуватися з людьми і допомагати їм – навпаки. Плюс для водоліїв характерна деяка ексцентричність у всьому, у чому тільки можна.

  • Риби. Надмірно емоційні. Поведінкою риб керує не раціональність, а емоції та почуття. Тому вони добре знаються на людях і схильні до творчих професій. Відмінні друзі, чудові співрозмовники. Але в складних ситуаціях легко виходять із себе, аж до повноцінних істерик, що аж ніяк не сприяє вирішенню проблем.

Місячний знак зодіаку

А ось зі знаками місяця все складніше. Просто тому, що вони прив'язані до місячного циклу, який сильно зміщується з року у рік. А «місячні» вони тому, що саме в цьому знаку знаходився місяць у момент вашого народження. Проблема в тому, що це положення залежить не тільки від дня, а й від години, і особливо від місця, де ви народилися.

Тож розрахувати місячний знак зодіаку складно. І є два способи це зробити. Перший – використовувати онлайн-калькулятори. Зараз їх чимало, і вони складють непогану натальну карту за датою народження. Далеко не ідеальні, але уявлення про ситуацію дають.

Непоганий приклад, шкода тільки англійською - https://astro-charts.com/tools/new/birth-chart/. Але є й вітчизняні аналоги. Другий варіант того, як дізнатися про свій місячний знак зодіаку – проконсультуватися з фахівцем. Вони складають карти народження самостійно, враховуючи додаткові «непередбачувані» елементи, типу раптових комет або різноманітних затемнень. Плюс їхні трактування взаємодій окремих елементів не шаблонні, а засновані на особистому досвіді.

За що відповідає місячний знак зодіаку? Астрологія вважає, що це за емоційну сферу, цінності та мотиви. Тобто те, як ви самі відчуваєте своє місце у світі і як хочете у ньому бачити себе. Найбільш, мабуть, складний момент для усвідомлення та контролю. Якщо характер, який вам нав'язує сонячний знак зодіаку, можна хоч насилу, але виправити, а маску, яка диктується асцендним знаком, змінити дуже легко, то з емоціями практично нічого поробити не можна. Тим важливіше вам якомога раніше розібратися в тому, як дізнатися про свій місячний знак зодіаку.

Асцендні знаки зодіаку

Східний знак зодіаку називається так тому, що визначається сузір'ям, яке сходило над горизонтом у момент вашого народження. Ці сузір'я змінюються кожен 2,5-3 години, плюс у різних точках земної кулі вони можуть бути різними. Так що і в цій ситуації вам знадобиться або хороший онлайн-калькулятор, або досвідчений астролог.

Що визначає асцендний знак зодіаку? Те, яке враження ви справляєте на оточуючих. Те, як вас бачать та відчувають. Можна сказати, що це - та маска, за якою вас оцінюватимуть, поки не познайомляться ближче. Крім того, саме асцендні знаки визначають, який дім у вашій карті народження вважатиметься першим і яка планета – головною. І саме від нього вона і вишиковуватиметься.

Що ж до натальних карт чи карт за датою народження, то це тема окремої статті – настільки там багато як базових, так і просунутих взаємодій різних елементів. Тому автоматичні трактування, які видаватиме онлайн-калькулятор, рідко на всі 100 відсотків відповідатимуть реальній картині. Мій досвід – відсотків на 60. А ось тлумачення професійного астролога – усі 90, якщо не більше.

Висновок

Як бачите, в астрології є як простий, так і складний підхід до визначення великої трійки і складання карт за датою народження. І простий дасть вам лише дуже приблизний результат, який часто навіть не відповідає вашим самовідчуттям і досвіду. Якщо ж ви хочете точно знати сильні та слабкі сторони свого характеру, знаки зодіаку та карти народження повинні вам трактувати фахівці. Як я вже говорив на початку, особистий досвід спілкування з таким фахівцем дозволив мені трохи краще зрозуміти себе. І навчитися якщо не уникати шаблонних реакцій, то хоча б відстежувати цей момент. Що вкрай важливо для розвитку по-справжньому усвідомленої поведінки, коли саме ви, а не зовнішні фактори, починаєте контролювати своє життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?