День незалежності України 2019: історія, традиції, дата святкування
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

День незалежності України 2019: історія, традиції, дата святкування

День незалежності України 2019: історія, традиції, дата святкування
Джерело:  online.ua

День незалежності України входить в число головних свят, що відзначаються на державному рівні. 24 серпня 2019 року Україна відсвяткує 28 річницю своєї Незалежності. На українців чекає 3 дні відпочинку — свято припадає на суботу, тому фактичною датою вихідного стане понеділок, 26 серпня. Починати підготовку до уїк-енду можна вже в п'ятницю — 23 числа українці мають працювати за скороченим на годину графіком.

День незалежності України: історичні факти і традиції

День незалежності не завжди святкувався 24 серпня. Перша дата — 16 липня 1991 року. Вона пов'язана з важливвою для України подією — прийняттям документа, який проголошував її державний суверенітет (1990 рік). Однак незабаром дата зазнала зміни в зв'язку з прийняттям Акту незалежності в 1991 р. У лютому наступного року Верховна Рада країни постановила святкувати День проголошення незалежності саме 24 серпня.

В цей літній день в кожному українському місті влаштовуються масові заходи — урочисті концерти за участю народних артистів та музикантів, патріотичні флешмоби, виставки та семінари, покази пізнавальних історичних фільмів в кінотеатрах.

У центрі столиці щорічно проходить військовий парад, який транслюється онлайн, а також наймасштабніші музичні виступи. Розважальні заходи зазвичай проводяться після офіційної частини. Ними можуть бути як концерти та фестивалі, так і світлові шоу-вистави.

День незалежності України пройде не менш цікаво і пізнавально в 2019 році. Дізнатися про план державних та загальноміських святкових заходів кожен українець може на офіційних новинних порталах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?