Перукар – все що потрібно знати про професію
Категорія
Освіта
Дата публікації

Перукар – все що потрібно знати про професію

Перукар – все що потрібно знати про професію
Джерело:  online.ua

Перукарем може стати не кожний. Адже професія перукар - це не тільки про вміння фарбувати чи стригти волосся. Майстер перш за все створює стильний та неповторний образ людини, а в цьому без креатива та творчого підхода не обійтись. Гід Онлайн розповідає все, що потрібно знати про професію перукар - де вивчитися на перукаря, які є плюси та підводні камені професії та з чого розпочати свій шлях.

Професія перукар в Україні – де вчитися

Фото: unsplash.com

Навчитися професії перукаря можна як в державних закладах освіти, так і на професійних курсах. Якщо мова йде про навчальні заклади, до для отримання професії і диплому доведеться закінчити училище. Там ви отримаєте диплом молодшого спеціаліста. Навчання в училищах тривають 1-2 роки, залежно від конкретного закладу.

Можна обрати інший шлях і пройти курси перукарів. Тривають вони набагато менше та після навчання видають сертифікат. Курси допоможуть як опанувати професію з нуля, так і підвищити кваліфікацію. Проходити їх можна як в учбових центрах, так і переймати досвід у більш досвідчених майстрів. Загалом, на курси можна піти навіть після закінчення училища, аби покращити свої навички та потренуватися на практиці.

Обирати формат та навчальний заклад потрібно відштовхуючись від своїх вимог, кількості вільного часу та професіоналізму викладачів.

Головні плюси та мінуси професії перукар

Фото: envato.com

Перукар, як і будь-яка інша професія, має свої плюси та мінуси. Перед тим, як піти вчитися на перукаря, потрібно зважити їх.

До плюсів професії можна віднести:

  • Швидке опанування. Для того, щоб отримати професію, не потрібно отримувати вищу освіту в університеті. Достатньо пройти курси чи вивчитися в професійному училищі.

  • Перукар створює стиль. Ця творча професія дає можливість створювати стильні образи своїм клієнтам.

  • Можливість працювати в комфортний час. Перукар сам керує записами клієнтів, тому може працювати лише тоді, коли це комфортно.

  • Є можливість працювати вдома. Багато майстрів приймають клієнтів вдома. Це гарна можливість працювати для молодих мам чи тих, кому необхідно бути вдома з особистих причин.

Мінуси у професії також є:

  • Робота “на ногах”. Постійне перебування на ногах дається в знаки перукареві. Майстри часто відчувають біль в спині, ногах. До того ж робота приводить до набряків та варикозу.

  • Потрібно шукати підхід до кожного клієнта. Не усі клієнти, що приходять до майстра, будуть вихованими та спокійними. Часто зустрічаються скандальні люди, до яких також потрібно прилаштуватися.

  • Ваш імідж та престиж залежить тільки від вас. Просувати свої послуги доведеться самостійно, до того ж і створювати імідж престижного майстра доведеться самому.

  • Велика конкуренція. Нині серед майстрів існує велика конкуренція. Тому на початковому етапі можуть бути проблеми з пошуком клієнтів та цінник за послуги буде не дуже високим.

Як опанувати професію перукаря – корисні поради

Фото: unsplash.com

Освіти недостатньо, велику роль грає досвід. Тому в процесі навчання більше практикуйтесь та набивайте руку. Після навчання можна почати працювати, але робити це впершу чергу не заради оплати, а заради нових навичок та досвіду.

Беріть участь в професійних конкурсах для майстрів перукарної справи. На сьогоднішній день існує безліч конкурсів для перукарів: від регіональних до міжнародних. Такі конкурси допоможуть покращити свої навички та заявити про себе, як про майстра на весь світ. Переможці конкурсів зазвичай отримують цінні призи, а їх ім’я стає впізнаваним в бьюті-сфері.

Не полишайте навчання. Навіть коли ви станете крутим спеціалістом, рекомендуємо регулярно проходити навчання, аби завжди одним з перших опановувати нові техніки та стилі. Навчатися можна у більш досвідчених спеціалістів чи навіть проходити онлайн-курси.

І наостанок – не бійтесь невдач та перешкод. Не опускайте руки, якщо щось не виходить з першого разу. Пропрацьовуйте проблемні техніки, практикуйтеся та з часом помітите, як якість роботи поліпшується.

Професія перукаря одночасно цікава та дуже творча. Якщо ви запланували опанувати її, то у вас все обов’язково вийде. Потрібно лише запастися терпінням, завзяттям та бажанням. Бажаємо удачі!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?