Телефон впав у воду — як врятувати
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Телефон впав у воду — як врятувати

Телефон впав у воду — як врятувати
Джерело:  online.ua

Одна з найпоширеніших проблем з телефоном, що виникає у українців — потрапляння води. Техногід Онлайн розповідає, що робити, якщо телефон впав у воду, та як врятувати гаджет.

Мабуть, кожен з нас хоч раз потрапляв під дощ з гаджетом, розливав на нього воду чи взагалі топив у водоймі. Якщо вчасно не прибрати воду з внутрішніх елементів телефона, він може зламатися чи працювати з перебоями. Хоча телефон все ж можна врятувати, якщо знати послідовність дій.

Що робити з телефоном, якщо на нього потрапила вода? Пропонуємо покрокову інструкцію з дієвими порадами, які допоможуть надати "першу допомогу" гаджету та врятувати його від серйозної поломки.

Телефон впав у воду — що робити в першу чергу

Фото: flickr.com

Перше, що потрібно зробити — вимкнути телефон і вийняти акумулятор. В сучасних моделях телефонів зробити це не так просто. Тому можна використати тонку викрутку. Дістати акумулятор потрібно обов’язково, адже електричний струм виведе з ладу радіоелементи і плату пристрою. Також рекомендуємо зняти з телефона чохли та заглушки, аби повністю відкрити доступ до вентиляції телефона.

Не потрібно вмикати телефон, аби перевірити чи працює він. Може статися коротке замикання, що пошкодить процесор та елементи плати телефона.

В такому стані телефон має повністю висохнути. Краще відвести на це добу, а якщо є можливість то дві.

Як врятувати телефон після води — дієві методи

Фото: flickr.com

Один з найдієвіших методів рятування телефону після води — просушка у рисі. Потрібно загорнути телефон у серветку та помістити у горнятко з рисовою крупою. Тримати апарат у рисовій ванні потрібно декілька годин.

Набагато краще за рис працює силікагель. Це спеціальна речовина, що здатна ефективніше увібрати воду. Пам’ятаєте маленькі пакетики, що можна зустріти у коробках з новим взуттям? Саме це і є силікагель. Якщо під рукою є потрібна кількість речовини, помістіть телефон у неї.

Прийоми, які тільки шкодять техніці:

  • Не потрібно сушити телефон феном. Гаряче повітря лише погіршить ситуацію. До того ж феном неможливо повністю висушити всю воду. На системній платі є місця, до яких потоки повітря не дістануть, а значить краплі води там залишаться.

  • Також не варто класти телефон до холодильника. Це допоможе заморозити воду всередині, але після повернення апарату у кімнатну температуру вода розтане.

Телефон не вмикається після води — що робити

Фото: envato.com

Якщо телефон не вмикається після потрапляння у води чи став повільно працювати, варто звернутися до сервісного центру. Навіть якщо ви довго сушили телефон та здається, що працює він справно, обов’язково віднесіть його у сервіс. Чим скоріше ви звернетеся до спеціалістів, тим більший шанс на порятунок телефона.

Якщо в телефон потрапила звичайна вода, то навіть після просушування на поверхні елементів залишається сіль. Через те, що сіль — гарний провідник електричного струму, робота техніки буде порушена.

У випадку, якщо телефон був залитий не просто водою, а газованими напоями, то після просушування на системній платі та мікросхемах будуть залишки барвнику та цукру. У сервісі телефон ретельно просушать та видалять сольові або цукрові відкладення.

Звичайно, працівники сервісу не можуть гарантувати, що врятувати телефон вдастся. Але вони використають усі професійні методи задля порятунку.

Так, дійсно, вода та улюблений гаджет — речі несумісні. Бажаємо, аби вода "обходила" ваш телефон стороною. Але якщо така прикрість все ж сталася, надайте йому "першу допомогу". Використовуйте поради із нашого списка, аби врятувати телефон та не дати воді вивести гаджет зі строю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?