Всесвітній день кішок: найцікавіші факти про домашніх улюбленців
Категорія
Коти
Дата публікації

Всесвітній день кішок: найцікавіші факти про домашніх улюбленців

Всесвітній день кішок: найцікавіші факти про домашніх улюбленців
Джерело:  online.ua

У всьому світі, в тому числі і в Україні, кожен рік 8 серпня відзначають Всесвітній день кішок. Кішки — одні з найпопулярніших домашніх тварин. Вони завоювали серця та помешкання мільйонів людей, завдяки своїй чарівності, харизматичності та кумедності. Онлайн Гід до свята зробив добірку цікавих фактів про кішок, які ви могли не знати.

Традиційно, у Всесвітній день кішок люди вшановують та дякують тваринам за їх любов. Існує британська Міжнародна організація догляду за котами (International Cat Care), до якої у 2020 році перейшло опікування цим днем. Мета організації — це захист, турбота про здоров'я та покращення умов проживання домашніх котів по всьому світу.

За словами організації, світ, в якому комфорт кішки важливий, буде настільки хорошим, наскільки це можливо. Це станеться тому, що люди краще розумітимуть індивідуальні потреби та перспективи котів.

Цікаві факти про кішок

 Фото: unsplash.com

  • Коти не відчувають смаку солодкого

Чотирилапі полюбляють смак кислого та здатні відчувати смак солоного, але не розрізняють солодкого смаку. Це було виявлено ще у 1970-х роках, проте доведено американськими дослідниками з Центру хімічних відчуттів Монель (Monell Chemical Senses Center) в Філадельфії лише у 2005 році.

  • Найдовший кіт — 1.2 метра

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найдовший кіт, на ім'я Баривель, проживає в Італії та має довжину 120 см. Це кіт породи Мейн Кун, одних з найбільших у світі. Він доволі сором’язливий, полюбляє курку та тунець.

Попереднім рекордсменом був Мейн Кун, на ім'я Лудо. Його довжина сягає 118 см. Хазяйка кота вирішила придбати пухнастика після перегляду Гаррі Поттера.

  • 600 млн котів по всьому світу

У світі налічується 200 порід котів, які поділяються на 33 основні та близько 600 млн домашніх представників по всьому світу. Це питання було досліджено Ніколасом Вейдом, британським журналістом та редактором наукового розділу The New York Times.

  • Найстаршій кішці було 38 років

Кішка, на ім'я Крім Пафф прожила 38 років та 3 дні. Рекорд був зафіксований в Техасі, США у 2004 році. Її хазяїн був також власником попереднього рекордсмена — сфінкса Гранпи Рекса Алліна.

  • У котів 244 кістки

Це приблизно на 40 кісток більше ніж у людини. З урахуванням хвоста скелет кота складається з 244 кісток. Кошеня народжується з усіма кістками, суглобами та сухожиллями, як і велика кішка.

  • Температура кота 39 градусів

Температура тіла кота на 3 градуси вища за температуру людини. Це зумовлено швидким обміном речовин в організмі тварини. Також на температуру тіла кота впливають такі фактори, як: вік, особливості організму та час доби. Вимірюють температуру ректально та через слуховий отвір.

Окрім домашніх котів існують й ті, які не знають тепла дому та турботи. Мільйони котів залишені на вулицях та у притулках по всьому світу. Деякі тварини страждають від жорстокого ставлення з боку людей. Якщо ви маєте таку можливість, у Всесвітній день кішок можна зайнятися благодійністю та допомогти тваринам з притулку.

У Всесвітній день кішок пригостіть смачненьким та попестіть вашого домашнього улюбленця. Не забувайте проявляти турботу та любов до кота. Вітаємо усіх власників котів зі святом!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?