Як доглядати за шиншилою — поради експертів
Категорія
Домашні тварини
Дата публікації

Як доглядати за шиншилою — поради експертів

Як доглядати за шиншилою — поради експертів
Джерело:  online.ua

Шиншила — мила і ласкава тваринка з дуже густим і самим м'яким в світі хутром, яке прикрасить будь-який будинок. Але цей вихованець потребує особливого догляду і комфортного місця проживання. Розповідаємо, як правильно доглядати за шиншилою в домашніх умовах.

Джерело:  ONLINE.UA

Природне місце існування шиншил — суворі і пустельні високогір'я. Саме тому природа подарувала їм пухнасті шубки, щоб звірята могли зберігати тепло і енергію. Шиншили, завдяки своїй доброзичливості і простоті в догляді, швидко зайняли місце в серцях любителів тварин. У домашніх умовах ці звірята швидко стають ручними і не доставляють особливого клопоту, хоч і гризуть все, що попадеться на зуб.

Але тривалістьжиття шиншил в домашніх умовах безпосередньо залежить від догляду. При гарному догляді і харчуванні тварина може радувати до 20 років і навіть більше.

Клітка

Фото: envato.com

Шиншили потрібно облаштувати високу і простору клітку з металу. Крім годівниці і поїлки в ній обов'язково повинні бути полки, виготовлені з дерева твердих порід (не хвойних). Не варто поїлку і годівницю розташовувати на підлозі — закріпіть їх краще на стінках клітки.

У клітці пухнастого позитивчика важливо помістити сольовий або мінеральний камінь, об який шиншила зможе точити зуби. Не забувайте про дезінфекцію клітини і аксесуарів — її потрібно проводити один раз в два-три дня. Для цього підійде харчова сода і вода.

Поїти шиншилу необхідно фільтрованою водою, яка змінюється щодня.

Харчування

Щоб пухнастик добре себе почував і зберігав здоров'я, слід забезпечити його збалансованим харчуванням. Годування повинне проходити приблизно в один і той же час в два прийому з загальною вагою їжі приблизно 40 грам.

Базовою їжею для шиншили є спеціальний гранульований корм, що продається в зоомагазинах, в якому містяться всі необхідні для повноцінного життя звірка вітаміни. Крім цього, шиншилам можна давати зерна злаків, боби, насіння, зелень.

Також вони дуже люблять горіхи, сухофрукти і вівсяні пластівці — не відмовляйте собі у задоволенні потішити улюбленця.

Купання

Важливо дбати про чистоту шиншили, а саме про купання. Справа в тому, що в дикій природі вони купаються у вулканічному попелі. Тому потрібно постаратися забезпечити схоже середовище проживання в домашніх умовах.

У зоомагазинах для цього є спеціальні ємності для купання, а також пісок для процедур. Виставляйте для вихованця резервуар з піском хоча б раз на тиждень на 30 хвилин. Що стосується води, то вона категорично заборонена, так як шкодить шерсті.

Особливості шиншили

Фото: pixabay.com

Шиншили досить активні, тому їх слід випускати з клітки, щоб вони могли бігати і отримувати фізичне навантаження. В цей час за ними потрібно обов'язково доглядати. Вони можуть погризти дроти і меблі.
Стан тварини важливо постійно контролювати та помічати навіть щонайменші зміни в поведінці. Обов'язково потрібно звертати увагу на споживання їжі і води. При будь-якому погіршенні здоров'я улюбленця звертатися за допомогою до ветеринара.

Шиншили мають свої особливості в травленні, в зв'язку з чим у них часто виникає розлад шлунка. У такій ситуації може допомогти погладжування їм черевця, кора дуба і активоване вугілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?