Як стати блогером з нуля — 5 простих кроків до успіху
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Як стати блогером з нуля — 5 простих кроків до успіху

Як стати блогером з нуля — 5 простих кроків до успіху
Джерело:  online.ua

Блогер - одна з наймодніших професій у 2021 році. Авжеж, займатися улюбленою справою та заробляти на цьому дійсно приваблива ідея. Захопилися ідеєю створит блог, але не знаєте з чого розпочати? ТехноГід Онлайн підготував покрокову інструкцію, як стати блогером з нуля.

Блогер - це людина, яка публікує контент на своїй сторінці у соцмережах та має певну кількість підписників. Чим більша аудиторія, тим популярніший блог. Блогери розповідають про своє життя чи хоббі, створюють контент, займаються просуванням профілю у мережі, спілкуються з підписниками та заробляють на цьому гроші.

Що потрібно для того, щоб стати блогером?

Фото: envato.com

Для того, щоб стати блогером потрібно:

  1. Визначитися з форматом блогу.

  2. Обрати платформу.

  3. Підібрати тему блогу.

  4. Створити контент різних типів - фото, відео, текст.

  5. Оформити акаунт.

Платформа для блогу

Для того, аби обрати платформу, спершу треба визначитися з форматом. Якщо ви не випускаєте з рук камеру та обожнюєте знімати відео, то ваш ідеальний формат - відеоблог. Найпопулярніша платформа для відеоконтенту - це YouTube. А для коротких відеороликів довжиною 15-30 секунд більше підходить сучасна платформа Тік Ток.

Якщо ви обожнюєте писати, але журналістика так і не стала вашою професією, то можна створити текстовий блог. Сьогодні текстовий контент зосереджений у Instagram. Блогери пишуть пости на різні теми та підбирають яскраві фото. Якщо ви не полюбляєте робити фото, то оберіть Facebook. Це найпопулярніша платформа для текстових блогів. Тут можна робити лише текстові публікації, а за бажанням додавати фото/відео.

Полюбляєте робити гарні фото? Тоді створюйте блог в Instagram (писали про нього вище) або в Pinterest. Фотографуйте себе або навколишній світ, підбирайте гарний фільтр та публікуйте пости.

Тема блогу

Фото: envato.com

Так, з платформою вже визначились. Але ж як обрати тему для блогу? В першу чергу знайдіть те, в чому ви гарно розбираєтеся.

Наприклад, ваше хобі - кулінарія, отже створити кулінарний блог буде гарною ідеєю. Якщо ж ніякі цікаві теми до голови не приходять, оберіть хобі, яке б ви хотіли освоїти. Спорт, живопис, культура - підійде все, що забажає серце.

Оформлення акаунту

Коли платформа та тема вже обрані, варто зайнятися контентом. Спочатку створіть акаунт на обраній платформі та заповніть усю необхідну інформацію. Придумайте цікавий нікнейм, не забудьте про опис профілю. Тут зазвичай пишуть ім’я, вік та інтереси.

Створення різних типів контенту

  • Відео. Спершу треба зняти відео, а потім його змонтувати. Для зйомки використовуйте професійну камеру. Якщо її немає під рукою, зняти відео можна і на телефон, адже сучасні гаджети мають якісну камеру.

  • Фото. Вони повинні бути яскравими, цікаві для користувачів та відповідати тематиці блогу. Беріть камеру до рук та експериментуйте, робіть чіткі знімки з гарним освітленням. Приділіть увагу редагуванню фотографій. Використовуйте популярні зараз редактори: Lightroom, Snapseed, Canva.

  • Тексти. Головне правило - пишіть цікаво. Знаходьте хвилюючі теми для постів, створюйте нестандартні заголовки. Звертайтесь до аудиторії, як до друзів і розповідайте історію, ніби ви з близькими людьми спілкуєтесь за чашкою кави.

Важливе правило публікації контенту - регулярність. Встановіть графік виходу матеріалів. Для фото і текстів ідеальна частота публікації раз на один-два дні. Відео достатньо випускати 2-3 рази на тиждень.

Стати блогером мріють багато сучасних людей. Адже блог в інтернеті дає можливість розказати про себе всьому світу, знайти нових друзів, стати популярним та непогано заробити. Звичайно, бути блогером не так просто, як здається на перший погляд. Але якщо завзято брати справу до рук та впевнено йти до мети, все обов’язково вийде. Бажаємо успіху!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?