Як створити блог — корисні поради та ідеї для додаткового заробітку
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Як створити блог — корисні поради та ідеї для додаткового заробітку

Як створити блог — корисні поради та ідеї для додаткового заробітку
Джерело:  online.ua

Здавалося б, бути блогером — легко. Роби фотографії, пиши тексти та знімай відео, але в реальності все набагато складніше. Блогер — це одночасно сценарист, копірайтер, оператор, монтажер, рекламіст та менеджер. Ділимося порадами, як створити блог самостійно та безкоштовно.

Джерело:  ONLINE.UA

На сьогодні блогосфера — це масштабна конкурентна мережа облікових записів, особистостей та ідей. У 2021 році до власного, професійного чи комерційного блогу варто ставитися з шаленою відповідальністю. Тому що саме велика конкуренція сприяє боротьбі за прихильність аудиторії. Не так важко створити сторінку у соціальній мережі, як мати чітку ідею та просувати контент.

Ідеї для блога

Фото: envato.com

Перш ніж створювати блог, треба визначитися з головною ідеєю. Чим ти цікавий чи цікава людям? Адже запросити людину до блогу не так важко, а от утримати увагу без плану — складніше.

Тому перед тим, як створити блог, подумайте що ви можете розповісти, яким унікальним досвідом чи навичками можете поділитися? Це стосується, як особистого, так і професійного блогу.

Когось приваблює естетичний візуал, комусь до вподоби життєві історії та дотепні ситуації, а хтось шукає експертної думки з приготування тортів. Не спішіть створювати обліковий запис без ідеї.

Платформа для блогу

Фото: envato.com

Вибір платформи має залежати від особливостей та специфіки контенту. Його подача може бути різною, все обмежено лише вашою уявою.

  • Якщо ви — фотограф, спробуйте використовувати Instagram. Там можна публікувати роботи, бекстейджі та експертні думки.

  • Для відеоконтенту також підійде Tik Tok. Тут ви можете знімати короткі відео з лайфхаками, жартами чи історіями, розповідати про обробку та процес знімання.

  • Вам більше подобаються розлогі відео та ви хочете монтувати? Спробуйте почати роботу з YouTube.

Якщо соціальні мережі та відеохостинги не для вас, не варто забувати про можливість створення сайту навіть, якщо ви не володієте навичками програмування. Існують конструктори, в яких ви можете швидко створити сторінку зі своїм портфоліо та поширювати матеріали.

Для кожної платформи є алгоритми просування, які працюють по-різному. Враховуйте також пік її розвитку. Наприклад, якщо Instagtam та YouTube вже набули свого розквіту, то Tik Tok ще активно розвивається та набирає оберти. Отже, просування у ньому буде швидшим.

Аналіз та оновлення

Фото: envato.com

  • Вивчіть конкурентів та експертів вашого напрямку

Здорова конкуренція — це добре, тим паче у блогерстві. Завдяки цьому формуються зв’язки та контакти між знавцями з однієї сфери. Перегляньте профілі дуже популярних та маленьких блогерів вашої ніші, їх контент, активність підписників.

Пам’ятайте, не варто сліпо наслідувати ваших колег чи копіювати ідеї. Існує межа, коли натхнення поступово перетворюється у плагіат. Проаналізуйте відповіді на запитання у коментарях та актуальність контенту. Знайдіть для себе відповідь на запитання “Чому ця людина подобається іншим?”. Завдяки конкуренції ви матимете стимул до розвитку.

  • Організуйте свій час

Будь-який блог — це творчість, можливість знайти підтримку та однодумців. Проте для успішного розвитку ви повинні мати чіткий графік. Хаотичність роботи може зашкодити просуванню та призведе до втрати інтересу з боку людей.

Старайтеся ставитися до свого заняття відповідально. Присвячуйте блогу визначену кількість часу на день. Створіть контент-план на найближчий час та запишіть у ньому ідеї, які хочете реалізувати.

Блогерство є чудовою можливістю реалізуватися, творити, розвиватися та займатися улюбленою справою. Головне, продовжуйте вірити. Адже для людини, яка впевнена у собі немає нічого неможливого!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?