Як відкрити власний бізнес в Україні — покроковий гід та ідеї для початківців
Категорія
Робота
Дата публікації

Як відкрити власний бізнес в Україні — покроковий гід та ідеї для початківців

Як відкрити власний бізнес в Україні — покроковий гід та ідеї для початківців
Джерело:  online.ua

Створити бізнес і успішно реалізовувати його — це непроста задача. Додаткові перешкоди створює пандемія, яка змінила наш звичний ритм життя. Але круті ідеї точно зможуть знайти свою аудиторію та стати прибутковою справою для своїх власників. На етапі відкриття бізнесу багато хто не розуміє - з чого починати? Гід Онлайн створив покрокову інструкцію для запуску бізнесу з нуля— ділимося ідеями і корисними порадами.

Що потрібно для того, щоб відкрити власний бізнес?

Фото: envato.com

Перше, що потрібно для створення власного бізнесу — ідея. Для цього потрібно влаштувати собі brain storm та вигадати 5-10 ідей, які вам до душі. Потім прорахуйте перспективи, потреби, рентабельність кожної з них. Після такого аналізу залиште одну, найкращу.

Далі потрібно сформувати власне бачення цієї ідеї та оцінити потребу в інвестиціях. Якщо потрібна сума у вас готова, то можна переходити до створення бізнес-плану і аналізу ринку.

Важливо також зайнятися юридичними аспектами роботи майбутнього бізнесу. Проаналізуйте та зрозумійте, яка форма роботи підходить вам найбільше: ФОП або ТОВ та почніть оформлення документів.

Фінальні етапи — розробка стратегії виходу на ринок і створення рекламної кампанії. На цьому етапі зазвичай створюють назву бренду, логотип, прораховують комунікаційну стратегію. Кожен товар потребує реклами, тому потрібно створити унікальну рекламу, яка буде відрізняти вас від конкурентів.

З чого почати бізнес в Україні?

Фото: envato.com

Почати бізнес потрібно з ідеї і розробки бізнес-плану.Це допоможе зрозуміти рентабельність майбутнього проєкту. Перед початком роботи прорахуйте такі аспекти майбутнього бізнесу:

  • Онлайн чи офлайн. Кожен з варіантів має свої переваги і недоліки. Онлайн бізнес дозволяє відмовитися від фізичних точок і вести справи в інтернеті, такий бізнес не має географічних прив’язок і може працювати по всій країні чи навіть світі. Офлайн допомагає контактувати з замовником чи покупцем напряму, має географічну прив’язку і потребує фізичну точку.

  • Звідки брати фінанси? Бізнес потребує стартового капіталу. Де його взяти — вирішувати вам. Ви можете взяти всі зобов’язання на себе (кредит, займи, власні кошти) або запросити інвесторів.

  • Чи потрібні мені партнери? Нерідко для реалізації ідеї може знадобитися фінансова або фізична допомога від партнерів. Але тоді доведеться ділитися прибутком.

Також на початку потрібно розробити бізнес-план, куди увійдуть: характеристика ніші, аналіз ринку, оцінка ризиків, фінансові показники, план роботи з кадрами, очікуваний прибуток, план роботи з медіа-простором. Написати бізнес-план можна самостійно або знайти готові шаблони в інтернеті.

Як почати бізнес без грошей з нуля?

Фото: envato.com

Більшість бізнес-ідей зазвичай потребують фінансових інвестицій для їх реалізації. Але існують ніші бізнесу, які потребують лише вашого часу та ентузіазму. Наприклад, можна отримати грант на втілення ідеї в реальність. Багато іноземних компаній і організацій щорічно виділяють гроші на допомогу молодим стартапам.

Також фінансових інвестицій не потребує дропшипінг — перепродаж товарів від виробника клієнту напряму, без попередньої закупівлі. Простими словами ви приймаєте у клієнта замовлення і передаєте його продавцю, оплачуєте його. Він вже відправляє товар покупцю.

Краудфандинг — ще одна можливість бізнесу без інвестицій. Точніше, гроші знадобляться, але не ваші. Краудфандинг — це фінансування громадою. Тобто ви реєструєте свій проєкт на спеціальній платформі, а всі бажаючі можуть добровільно надіслати невеликі суми. Так з миру по нитці і збереться необхідна сума.

Який бізнес відкрити в Україні 2022— ідеї

Фото: envato.com

Вважаєте, що відкривати бізнес в пандемію — погана ідея? Але існує багато стартапів, які змогли запуститися саме в умовах карантину. Ми підготували 7 ідей бізнесу, котрі мають великі шанси на успіх.

Натуральні косметичні засоби

Нині в моду входить життя в стилі «еко». Саме тому попит на натуральну косметику лише зростає. І ця ніша ще не переповнена, адже виробників на українському ринку можна перелічити на пальцях.

Маркетингова агенція

Просування в інтернеті та за його межами зараз дуже актуальне. Тому спеціалісти з маркетингу дуже затребувані. Працювати такий бізнес може віддалено в режимі онлайн, тобто знижуються витрати на оренду офісів.

Доставка готової їжі

Сервіси з доставки їжі тільки набирають обертів. Для реалізації цієї ідеї потрібно буде подбати про меню, приміщення для приготування, зайнятися рекламою, закупити продукти і налагодити логістику.

Виробництво солодощів власними руками

Шоколад, торти, кекси, кейк-попи ручної роботи дуже цінуються серед українців. Конкурентів, звісно, багато, але потрібно вигадати унікальну пропозицію і зацікавити цим аудиторію.

Розробка застосунків

Застосунки вже давно стали частиною нашого життя. Вони допомагають робити покупки, контролювати кошти, замовляти товари або послуги, розважатися. Час на розробку буде немаленьким, але всі зусилля точно виправдають себе.

Пошив і дизайн бренду одягу

Унікальний дизайн одягу цінується завжди. А останні роки в Україні збільшується попит на одяг від молодих дизайнерів. Рівень конкуренції великий, але й аудиторія завжди готова до чогось нового.

Доставка ліків

Доставляти ліки хворим — крута та дуже сучасна ідея. Все, що необхідно — налагодити логістику, зв’язок кур’єра з клієнтом. Конкуренція зараз не дуже висока, тому можна сміливо розпочинати.

Який бізнес найприбутковіший в Україні на сьогодні?

Фото: envato.com

В Україні та всьому світі прибуткові сфери поступово змінюються. І ті ніші, котрі були на піці 10 років тому вже втрачають актуальність. А нові отримують першість в цьому умовному рейтингу. Отже, найприбутковішими в Україні вважаються:

  • IT-компанії. Такий бізнес буде актуальним не тільки в Україні, а й по всьому світу. Адже IT-компанії працюють віддалено з міжнародними компаніями. Рентабельність таких компаній кожного року зростає на 20% незалежно від економіки країни. Тому такий бізнес з великою вірогідністю матиме успіх.

  • Онлайн-магазини. Багато українців почали переходити на онлайн-шопінг, а тривалий карантин лише пришвидшує цей процес. Продавати можна як хендмейд предмети, так і перепродавати товари постачальників.

  • Аграрний бізнес. Сільське господарство в Україні має великий потенціал, а на аграрний сектор попит лише збільшується. Бізнес в цій сфері може працювати як на внутрішній ринок, так і на експорт до ближніх країн.

  • Освітні курси. Підхід до навчання кардинально змінився за останні роки. Тепер не потрібно вчитися чотири роки в університеті, щоб отримати нову професію. Достатньо пройти онлайн-курси, тривалістю кілька місяців. Для того, щоб заснувати курси, потрібно знайти експертів-викладачів, розробити платформу та подумати про рекламну кампанію.

  • Кафе і ресторани. Нині лише в Києві функціонують більше двох тисяч закладів від невеликих кав’ярень до розкішних ресторанів. І з кожним днем відкриваються все нові і нові точки різної цінової категорії. Останні роки збільшується популярність авторської кухні, унікальних пропозицій, незвичайних рецептів. Тому якщо у вас є крута ідея, то маєте великі шанси на успіх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?