Лікарка описала головні симптоми штаму Омікрон
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Лікарка описала головні симптоми штаму Омікрон

Лікарка описала головні симптоми штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

Очільниця Південноафриканської медичної асоціації Анжеліка Кутзеє звертає увагу на те, що у більшості виявлених пацієнтів зі штамом Омікрон фіксують легкий перебіг хвороби. Ба більше, за її словами, більшість підтверджених інфікованих – молоді люди.

Джерело: MedicalXpress

Що наразі відомо про штам Омікрон

Як стверджує лікарка, протягом останніх 10 днів вона прийняла близько 30 пацієнтів, які мали позитивні результати на COVID-19, проте у них всіх були незвичні для цього вірусу симптоми. Головне, що привело хворих до лікаря – це сильна втома.

Окрім того, наголошується, що серед пацієнтів переважно були молоді люди, більшість із них – чоловіки у віці до 40 років. Лікарка також звернула увагу на те, що більшу частину інфікованих становлять невакциновані.

За її словами, в інфікованих штамом Омікрон спостерігалися:

  • Легкі м'язові болі,

  • Першіння в горлі,

  • Сухий кашель.

Експертка також додала, що лише деякі хворі мали підвищену температуру. Вона стверджує, що це "дуже легкі симптоми", оскільки попередні штами вірусу проходили важче.

Як стверджує Кутзеє, їй дуже шкода, що "Омікрон розрекламували як "надзвичайно небезпечний варіант вірусу" з безліччю мутацій, тоді як його вірулентність досі була невідома.

Як відомо, ще 26 листопада ВООЗ назвала новий штам коронавірусу SARS-CoV-2 Омікрон таким, що викликає занепокоєння. Вчені зараз роблять все можливе, щоб оцінити поведінку Омікрон. За їхніми словами, чимала кількість мутацій робить Омікрон дуже заразним і стійким до імунітету, але його здатність уникати імунітету внаслідок вакцинації все ще оцінюється.

"Ми не говоримо, що серйозних захворювань не буде. Але зараз навіть у невакцинованих пацієнтів, за якими ми спостерігали, спостерігаються легкі симптоми. Я абсолютно впевнена, що у багатьох людей в Європі вже є цей вірус", - поясниала Кутзеє.

Як уже згадувалося раніше, новий варіант B.1.1.529 вперше зафіксували вчені з Імперського коледжу Лондона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?