Байден жорстко відреагував на вимогу Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден жорстко відреагував на вимогу Путіна щодо України

Байден жорстко відреагував на вимогу Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Джо Байден нарешті відповів на нову цинічну вимогу російського президента Володимира Путіна щодо України.

Джерело: Reuters

Байден заявив, що не розглядає вимогу Путіна щодо України

Американський лідер звернув увагу офіційної Москви на те, що не приймає нічиїх "червоних ліній". Що важливо розуміти, це сталося після того, як російський президент Володимир Путін заявив, що розширення військової інфраструктури НАТО на територію України може бути "червоною лінією" для Росії.

Ми знаємо про дії Росії вже давно, і я чекаю, що ми проведемо довгу дискусію з Путіним. Я не приймаю нічиїх "червоних ліній", - наголосив Джо Байден.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно очільник Кремля заявив, що хоче "конкретних домовленостей" на папері із офіційним Вашингтоном та іншими членами Альянсу, які б передбачали, що НАТО не буде розширюватися на схід. Попри те, що російський президент не називав конкретних країн, однак не важко здогадатися, що його вимогастосувала насамперед України та Грузії.

За словами Володимира Путіна, Росія "буде змушена створити щось подібне у відповідь на загрозу", якщо інфраструктура НАТО і надалі буде розширюватися.

Що відомо про переговори Путіна та Байдена

Білий дім та Кремль досі не змогли домовитися про точну дату переговорів президентів у форматі відеоконференції,однак серед тих, які розглядаються - 7 грудня.

Погодженої дати немає. З двох сторін є різні пропозиції щодо дат, але вони поки не синхронізовані, - заявив нещодавно речник Кремля Дмитро Пєсков.

Журналісти поцікавилися у прессекретаря Путіна, чи можуть перемовини відбутися 7 грудня, той відповів, що "і ця дата фігурує, але фігурують також інші". Він додав, що перемовини можуть відбутися "у будь-який момент".

На запитання про формат переговорів - сам на сам чи з участю делегацій - Пєсков зазначив, що всі деталі досі обговорюються.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?