Журналісти дізналися про таємний обмін даними між США, ЄС та НАТО щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти дізналися про таємний обмін даними між США, ЄС та НАТО щодо України

Журналісти дізналися про таємний обмін даними між США, ЄС та НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

Члени Євросоюзу та НАТО підтримали оцінку команди американського лідера Джо Байдена щодо того, що армія РФ може напасти Україну після безпрецедентного таємного обміну даними між Штатами, ЄС й Альянсом.

Джерело: "Financial Times"

ЄС й НАТО дійшли висновку, що РФ може напасти на Україну

Членам Євросоюзу та НАТО знадобилося декілька тижнів обміну розвідувальними даними із США, щоб нарешті зрозуміти, що Володимир Путін оже незабаром наказати ввести свої війська в Україну. Міжнародні гравці дійшли висновку, що потрібно вводити жорсткіші санкції, щоб зупинити Росію.

Так, уже 7 грудня очільник Білого дому застереже російсього президента від вторгнення на запланованому відео-саміті за повної підтримки Альянсу та ЄС.

За словами одного із інсайдерів в команді Байден, Путін може планувати вторгнення в Україну на початку 2022 року. Він також звернув увагу на те, що половина військових підрозділів, які будуть задіяні в такому наступі, наблизилися до кордону України за останній місяць.

Рішення США поділитися своїми розвідданими з європейськими державами та оприлюднити публічні попередження випливає з надії Вашингтона на те, що підтримка санкцій заходом зробить надто високою для Москви "ціну" агресії. Деталі можливих санкцій та інших контрзаходів ще обговорюються, - пише видання.

Як відомо, команда Путіна не втомлюється заперечувати, що планує напад на Україну. Ба більше, офіційна Москва звинувачує Захід у тому, що він розганяє безпідставну істерику з цього приводу.

Звіти американської розвідки, що зображують розгортання російських військ уздовж кордону, докази можливої підготовки до нападу та аналіз імовірних намірів Кремля були передані членам НАТО та через дипломатичні канали ЄС двосторонньо та колективно, - наголошують журналісти.

За їхніми словами, кількість матеріалів та подробиць, які надали члени Альянсу, можна вважати справді вичерпною.

Один із планів нападу РФ на Україні (фото - bild.de)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?