Макрон висунув жорстку вимогу США та ЄС щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон висунув жорстку вимогу США та ЄС щодо України

Макрон висунув жорстку вимогу США та ЄС щодо України
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон почав публічно вимагати, що Європейський Союз і Сполучені Штати були завжди на боці України, щоб гарантувати її безпеку та захистити від нового вторгнення РФ.

Джерело: "Укрінформ"

Макрон вимагає у США та ЄС захистити Україну

Наша мета, я вважаю, всіх європейців, а також наших американських партнерів – це передусім бути на боці України, щоб гарантувати її безпеку, а також забезпечити мирну ситуацію в регіоні, - наголосив президент Франції.

Окрім того, Макрон подякувавБайдену за те, що той координував свої позиції з міжнародними лідерами як перед розмовою з Путіним, так і після неї. На переконання політика, в політичному сенсі це дуже добра ініціатива.

Також глава Франції нагадав важливість Нормандського формату і допомогу Берліна та Парижу у цьому питання.

Чи мають змогу європейці самотужки це змінити? Ні. Це залежить від доброї волі інших сторін, - додав Еммануель Макрон.

Французький лідер звернув увагу на те, що потрібно знову активно співпрацювати і знов залучати до переговорів у Нормандському форматі і Путіна, і Зеленського, аби отримати шанс перезавантажити цей формат.

 Саме необхідним діалогом з Росією можна вибудувати нове рішення і процес, які зберігатимуть український суверенітет і мирне врегулювання, досягнення миру в усьому регіоні, стабільності усього нашого континенту, - підкреслив президент Франції.

На переконання Макрона, розмовою з Путіним Джо Байден продемонстрував: він також вважає, що такий діалог з очільником Кремля потрібний.

Завдяки цьому діалогу ми можемо фіксувати наші домовленості та наші розбіжності, а також прокладати подальший шлях таким чином, щоб уникнути ескалації, - зазначив французький лідер.

Варто зазначити, що уже незабаром Еммануель Макрон має намір провести телефонні перемовини з Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?