У ДБР розповіли деталі щодо підозри Порошенку
Категорія
Політика
Дата публікації

У ДБР розповіли деталі щодо підозри Порошенку

У ДБР розповіли  деталі щодо підозри Порошенку
Джерело:  online.ua

За словами адвоката Петра Порошенка Іллі Новікова, представники офісу президента залишили повідомлення про підозру у державній зраді та виклик на допит до ДБР у хвіртці біля будинку голови партії "Євросолідарність".

Джерело: Facebook-сторінка Іллі Новікова.

Що загрожує Порошенку за звинуваченнями у державній зраді 

У документах йдеться про те, що Порошенко висунуті звинувачення за ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 111 и ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 258 у державній зраді та підтримці тероризму за попередньою змовою з групою осіб.

За цими статтями звинувачуванному може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Повідомлення про підозру підписав заступник генпрокурора України Олексій Симоненко.

За словами Новікова, сьогодні генпрокурор Ірина Венедиктова пішла у позачергову відпустку.

У ДБР після цього повідомили, що Порошенко підозрюють у причетності до організації поставок вугілля з тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей.

П'ятий Президент України підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ОРДЛО", - повідомили в ДБР.

При цьому в ДБР наголосили, що фігурантом цієї справи також виступає Віктор Медведчук.

За версією слідства, фігуранти цього виробництва поставили українську енергетику у залежність від РФ та терористичних організацій, що "підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках".

У Держбюро уточнили, що про підозру Порошенка особисто повідомити не вдалося, тому документ було направлено на місця проживання, реєстрацію та роботу народного депутата.

Порошенко повідомили про підозру у державній зраді

Про повідомлення щодо підозри у державній зраді стосовно Порошенка заявив ексглава РНБО Олександр Турчинов.

На його думку, звинувачення сфабриковані.

Він також звернув увагу на те, що підозру п’ятому президенту України підписувала не очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова, а "її заступник з прізвищем Симоненко.

Окрім того, він стверджує, що команда українського лідера Володимира Зеленського, мовляв, знала, що Порошенко планує виїжджати на зазладегідь заплановані зустрічі з вселенським патріархом та європейськими лідерами. Однак керівництво ДБР все одно пішло на вручення йому повістки на черговий допит.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?