Відомий лікар назвав особливості штаму Омікрон
Категорія
Україна
Дата публікації

Відомий лікар назвав особливості штаму Омікрон

Відомий лікар назвав особливості штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

За словами відомого українського лікаря Євгенія Комаровського, штам Омікрон поширюється значно швидше, а ніж Дельта та інші, але викликає менш тяжке протікання COVID-19.

Джерело: "Україна 24"

Україні загрожує штам Омікрон 

На думку Комаровського, новим штамом коронавірусу, швидше за все, перехворіє увесь світ.

Заразність в 3-4 рази вище, ніж у "Дельти", тобто це наближається по заразності приблизно до кору. Вціліти від "Омікрону" практично нереально - ніякі маски, обмеження нас не рятують. "Омікрон" прийде в кожну носоглотку, - зазначив Комаровський.

Лікар додав, що за оцінками фахівців у Вашингтонському університеті, у найближчі 3 місяці штамом Омікрон може інфікуватись така ж сама кількість людей, що й іншими штамами за останні 2 роки.

Вони чекають захворювання близько 3 млрд людей. Він протікає легше, але кількість хворих така, що лікарні будуть забиті і всім вистачить роботи, - підкреслив Комаровський.

Тим не менш, у Південній Африці, де вперше виявили штам Омікрон, вже повідомляють про падіння захворюванності.

Практично всі жителі країни мають за великим рахунком антитіла. Тому у них Омікрон сильно не розгулявся. Я вас запевняю, що знайти в Україні людей, у яких немає антитіл, досить складно, тому що всі наші локдауни носили умовний характер... Всі, хто хотів виходити з дому, вже з коронавірусом зустрілися, - відзначив Комаровський.

Лікар нагадав, що у будь-якому випадку COVID-19 залишається смертельно небезпечним захворюванням для літніх людей.

Фото - Pixabay.com

Він закликав українців вакцинуватись, щоб захистити себе та ближніх.

Штам Омікрон в Україні

За словами головного санітарного лікаря Ігора Кузіна, у випадку стрімкого поширення штаму Омікрон буде прийнято рішення про посилення карантинних обмежень.

Кузін підкреслив, що вакцинація, використання масок, збереження дістанції та гігієна дозволять значно знизити поширення інфекції.

За його словами, основні зусилля фахівців будуть направлені на своєчасне виявлення нових випадків інфікування штамом Омікрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?