У Києві вирішили розгорнути систему територіальної оборони
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві вирішили розгорнути систему територіальної оборони

У Києві вирішили розгорнути систему територіальної оборони
Джерело:  online.ua

27 грудня офіційно стало відомо, що мер української столиці Віталій Кличко організував термінову нараду із заступниками голови КМДА, керівниками Департаменту муніципальної безпеки, бригади територіальної оборони столиці, прокуратури та СБУ Києва, представниками Головного командування Збройних сил України, поліції столиці.

Джерело: сайт КДМА

У Києві розгортають систему територіальної оборони через можливий напад РФ

Згідно з останніми даними, представники київської влади детально обговорили дії міських служб за різних варіантів розвитку ситуації та координацію всіх структур і підрозділів в умовах безпекових загроз.

Заяви і погрози Росії, скупчення військ агресора на кордонах нашої держави спонукають нас підготуватися до різних можливих сценаріїв подій. Зокрема, й до найгіршого. У нас має бути чіткий план дій у критичній ситуації, відпрацьовані координація і дії всіх служб та структурних підрозділів, – наголосив мер столиці.

Фото - kyivcity.gov.ua

Мер звернув увагу на те, що від безпеки у Києві багато в чому залежить і стабільна ситуація в країні.

Віталій Кличко також нагадав про необхідність особливої уваги до безпеки об’єктів критичної інфраструктури міста. За його словами, таких об’єктів у столиці – понад 500.

Їх, у випадку надзвичайної ситуації, беруть під охорону різні відомства. Зокрема Нацполіція, військові, підрозділи територіальної оборони, - йдеться в повідомленні.

Як стверджує заступник очільника КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко, влада Києва створює штаб територіальної оборони.

Згідно з останніми даними, систему тероборони столиці мають намір розгорнути найближчим часом. Окрім того, в січні планують провести командно-штабні навчання територіальної оборони столиці. Що важливо розуміти, набір резервістів у бригаду територіальної оборони Києва триває.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?