Росія продовжує збільшувати кількість військових біля кордону з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія продовжує збільшувати кількість військових біля кордону з Україною

Росія продовжує збільшувати кількість військових біля кордону з Україною
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів, Росія перекидає до Брянської області поближче до кордонів з Україною ешелони з військовою технікою.

Джерело: Telegram-канал"Записки мисливця"

Росія перекидає військову техніку до кордонів з Україною

Повідомляється, що 2 січня військовий ешелон помітили у селищі Бабиніне (Калузька область). Він прямував залізничним шляхом Калуга-Сухиничи-Брянськ-Новозибків, що за 40-50 км від України.

У складі залізничного потягу можна побачити військові вантажівкі.

30 грудня також було зафіксоване переміщення ешелону зі спецмашинами для перевезення легкозаймистими рідин у Брянській області.

За інформацією журналістів-розслідувачів з Citieam, на прикінці минулого року Росія перекинула до українського кордону небачену кількість військових та техніки.

Зокрема, до кордонів з Україною були переброшені 41 загальновійськова армія, 58 загальновійськова армія, 1 гвардійська танкова армія, 2 гвардійська загальновійськова арміяґ, 6 загальновійськова армія.

Також можливе залучення сухопутного компонента Північного флоту. Перекидаються танки, артилерія та засоби ППО.

Це викликає значні побоювання, що наказ про початок операції на підконтрольній території України може надійти найближчими тижнями, - повідомляють журналісти.

Однак проти підготовки вторгнення виступає дуже невисока концентрація десантних військ біля кордонів з Україною, що може говорити або про немасштабну операцію, або про неготовність до наступу. Також не спостерігається мобілізація усередині Росії.

Реакція Заходу на загрозу російського вторгнення в Україну

За словами керівника комітету розвідки у палаті представників Конгресу США Адама Шиффа, Росію від вторгнення в Україну можуть втримати лише небачені до цього санкції.

Конгресмен повідомив, що потужні санкції повинні втримати очільника Кремля Володимира Путіна від подальшої агресії проти України.

Він також повідомив, що не може зрозуміти мотивацію Володимира Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?