Путін різко змінив плани щодо вторгнення РФ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін різко змінив плани щодо вторгнення РФ в Україну

Путін різко змінив плани щодо вторгнення РФ в Україну
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдолся дізнатися, що очільник Кремля Володимир Путін вирішив посунути дату можливого вторгнення в Україну. За їхніми словами, головною причиною стали погодні умови.

Джерело: The New York Times

Путін відтермінував новий напад РФ на Україну 

Як стверджують анонімні джереле видання New York Times, наразі є декілька ключових факторів, від яких залежить ймовірність вторгнення російських військ в Україну.

Інсайдери звертають увагу на те, що для просування бронетехніки необхідні сприятливі умови.

Через відносно м'яку зиму земля недостатньо промерзла і дату можливого вторгнення Путіну довелося посунути ближче до весни, – заявили анонімні американські посадовці.

Вони додають, що сильні морози, традиційні для січня, на багатьох територіях так і не почалися.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

А поки під ногами болото, наземна операція не зможе початися раніше лютого, –підкреслили анонімні джерела NYT.

Варто зазначити, що 11 січня також стало відомо, що команда Володимира Путіна працює над переміщенням гелікоптерів до кордону з Україною. Це відбувається на тлі сповільнення пересування російських військ.

Редакція видання NYT зазначає, що ударні та транспортні гелікоптери, а також штурмові винищувачі були б важливою перевагою для Росії у випадку її вторгнення в Україну.

Як уже згадувалося раніше, 7 грудня відбулися перемовини Джо Байдена та Володимира Путіна. Під час відеоконференції очільник Кремля знову зажадав, щоб НАТО заблокував потенційний вступ України в блок, однак очільник Білого дому не погодився на цю нахабну вимогу.

Ба більше, генсек НАТО Єнс Столтенберг також відкинув вимогу офіційної Москви щодо нечленства України в Альянсі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?