У МОЗ назвали ключові відмінності штаму Омікрон
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали ключові відмінності штаму Омікрон

У МОЗ назвали ключові відмінності штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

Представники МОЗ України повідомили, що штам коронавірусу "Омікрон" дуже часто викликає спалахи захворювання на COVID-19 серед людей, що мешкають в одному приміщенн і.

Джерело: пресслужба МОЗ

У чому полягає найбільша загроза Омікрону

Спеціалісти з МОЗ також підкреслили, що у разі інфікування "Омікроном" інкубаційний період коротший приблизно на 3 доби.

Це штам коронавірусної інфекції також більш небезпечний для молоді, а ніж його попередники.

Зокрема, середній вік пацієнтів, уражених цим штамом, складає 30,8, тоді як у разі з "Дельтою" частіше інфікуються люди у віці від 38,3 років.

До того ж "Омікрон" несе підвищенний ризик повторного інфікування. Якщо у випадку з "Дельтою" цей показник складав 2,5%, то для "Омікрону" він складає приблизно 13%.

"Омікрон" майже втричі заразніший за Дельту - у країнах, де виявили цей варіант, подвоєння випадків зараження на рівні спільноти відбувається за 1,53 дні.

Однак представники МОЗ зазначили, що інфіковані "Омікроном" мають менший ризик госпіталізації та важких ускладнень, а ніж при заражені "Дельтою".

Випадки захворювання на Омікрон мають на 15-20% менший ризик будь-якої госпіталізації та на 41% менший ризик госпіталізації з перебуванням протягом однієї або більше ночей у лікарні. Ризик надходження у відділення екстреної допомоги або госпіталізації для Омікрону на 50% менше, ніж для Дельти. Лише 0,6% хворих на Омікрон було госпіталізовано, порівняно з 1,6% хворих на інші штами коронавірусної хвороби, - повідомляють у МОЗ.

При цьому фахівці з міністерства додають, що наразі не має остаточних даних щодо кількості госпіталізацій серед інфікованих "Омікроном".

Водночас дані щодо госпіталізації не остаточні, адже в багатьох країнах все ще існує затримка між діагностикою захворювання та безпосередньо госпіталізацією. До того ж. переважна більшість досліджень була проведена в країнах, де вже високий рівень охоплення щепленням, а тому до лікарень потрапляє менше людей, - поясняють у МОЗ.

У міністерстві закликали українців носити захисні маски у громадських місцях, зберігати соціальну дистанцію, дотримуватись правил гігієни, та пройти щеплення від COVID-19.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?