Чекайте гіршого — хакери здійснили масштабну атаку на сайти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Чекайте гіршого — хакери здійснили масштабну атаку на сайти України

Чекайте гіршого — хакери здійснили масштабну атаку на сайти України
Джерело:  online.ua

Невідомі кіберзлочинці у ніч з 13 на 14 січня здійснили масштабну атаку на сайти уряду України та окремих міністерств. Окрім того, наголошується, що тимчасово недоступний сайт держпослуг "Дія".

Джерело: урядові сайти,  Facebook-сторінка Міносвіти

Невідомі хакери атакували урядові сайти та "Дію": що відбувається

Пресслужба Міністерства освіти і науки України заявила, що у зв’язку з глобальною атакою у ніч з 13 на 14 січня 2022 року офіційний сайт відомства тимчасово не працює.

Також представники Міносвіти закликають українських громадян користуватися іншими вебресурсами, зокрема офіційними сторінками міністерств у соцмережах.

Згідно з останніми даними, наразі тривають роботи з усунення несправності - до розслідування злочину уже долучилася українська кіберполіція.

За словами представників української влади не працює сайт Кабміну, Міністерства закордонних справ, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінізахисту довкілля та Держказначейства.

Ба більше, на стартовій сторінці українського дипломатично відомства, російською та польською мовами можна побачити повідомлення про те, що особисті дані українців будуть у загальному доступі в мережі.

Фото - mfa.gov.ua

Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп'ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення і майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся і за історичні землі, - йдеться в заяві хакерів.

Окрім того, вказано, що не працює сайт держпослуг "Дія", проте проблем із роботою застосунку "Дія" немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?