Голова ООН заявив про загрозу нової пандемії
Категорія
Світ
Дата публікації

Голова ООН заявив про загрозу нової пандемії

Голова ООН заявив про загрозу нової пандемії
Джерело:  online.ua

Голова ООН Антоніу Гутерреш закликав світ вже починати готуватись до нової пандемії та створювати відповідну інфраструктуру.

Джерело: пресслужба ООН

В ООН попереджають про загрозу нової пандемії 

Ми повинні готуватися до наступної пандемії, інвестуючи в моніторинг, раннє виявлення та плани швидкого реагування в кожній країні, а також зміцнюючи авторитет Всесвітньої організації охорони здоров'я, - заявив Гутерреш.

Він також закликав неупереджено та справедливо вести боротьбу з нинішньою коронавірусною пандемію, та відмовитись від нерівності, зокрема, у постачанні вакцин.

У той же час, Гутерреш повідомив, що людство може не реалізувати мету, заявлену ВООЗ щодо вакцинації до 70% населення планети від COVID-19 вже до середини цього року.

Фото - Pixabay.com

На його думку, фармацевтичні компанії-виробники вакцин повинні проявити солідарність і поділитися препаратами для щеплення від COVID-19 з бідними країнами, а також надати їм ліцензії та технології для самостійного виробництва вакцин.

За словами генсека ООН, тільки так вдаться побороти пандемію COVID-19.

Науковці прогнозують завершення пандемії коронавірусу вже у цьому році 

На думку голови відділу вірусології Берлінської університетської клініки Charité Крістіана Дростена, протягом цього року пандемія COVID-19 може піти на спад, що дозволить оголосити про її завершення.

Зокрема фахівець зазначив, що тих, хто вакцинувався, розвивається колективний імунітет.

Він повідомив, що з огляду на вкрай високу заразність штаму "Омікрон", який наразі продовжує поширюватись світом, майже всі будуть інфіковані.

Однак, за його словами, дуже важливо, щоб якомога більше людей отримали щеплення.

Науковець також повідомив, що покладає надії на "живу" вакцину від COVID-19, яка може з’явитись у вигляді спрею.

Дростен підкреслив, що Німеччина вже у цьому році може повернутись до життя, яке було до пандемії COVID-19.

Між тим, голова фармацевтичної компанії Pfizer Альберт Бурла повідомив, що коронавірусна інфекція і надалі циркулюватиме світом, але такого рівня епідеміологічних обмежень вже не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?